PATRIMONI CULTURAL

Els frescos de Sant Esteve donen impuls a l’Espai Columba

Les visites s’han duplicat amb l’arribada de les pintures romàniques a principi d’agost

Una nena mirant els murals de Sant Esteve.

Una nena mirant els murals de Sant Esteve.Fernando Galindo

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’arribada dels frescos de Sant Esteve a l’Espai Columba està suscitant molta expectació. Aquesta setmana fonts de Govern han informat que el total de visitants del 6 al 18 d’agost ha estat de 1.574. Aquesta xifra representa un notable increment si la comparem amb la del mateix període de l’any passat, quan el museu va registrar un total de 808 visitants.

El Govern va reobrir l’Espai Columba el passat 6 d’agost, després d’haver col·locat els murals de Sant Esteve de La flagel·lació i El bes de Judes, procedents de Barcelona. La ciutadania pot contemplar unes pintures destacades de l’anomenat estil 1200, a cavall entre el romànic i el gòtic. Es tracta d’una manifestació cultural d’enorme valor a causa de la seva excepcionalitat iconogràfica i artística.

L’acte d’inauguració va comptar amb diversos representants de la família Bosch i propietaris de les obres, entre ells, Juan Bosch. L’operació va costar 2,7 milions d’euros. “Consens al tomb de la necessitat de recuperar elements essencials del patrimoni. Aquestes obres són part indissoluble del nostre relat, del nostre llegat, ens serviran per ensenyar d’on venim”, va resumir el cap de Govern, Xavier Espot.

Actualment, el museu, tal com va promocionar a través de les xarxes socials, ofereix nou marxandatge inspirat en les pintures murals, així com diverses activitats relacionades. Entre elles, destaca la visita nocturna Un pont entre estils, programada per avui a les 20 h. A més, amb motiu de la festa major de Santa Coloma, també s’organitzaran jocs per a infants el 24 d’agost a les 16 h i el 25 d’agost a les 11 h, i la ruta medieval per descobrir Santa Coloma, que tindrà lloc avui a les 22 h. L’Espai Columba també ofereix visites guiades gratuïtes amb reserva prèvia fins al 29 de setembre.

L’Espai Columba serà casa temporal si es culmina el projecte de museu nacional. El calendari passa per enllestir el projecte museístic durant aquest any i per abordar amb el comú d’Andorra la Vella la ubicació.

tracking