Prevenció

Creu Roja registra 310 intervencions preventives durant les festes majors

Destaquen les consultes informatives, la distribució de material i els tests amb elitòmetre

Una carpa del Punt Lila amb 3 noies preparades per a les intervencions.

Una carpa del Punt Lila amb 3 noies preparades per a les intervencions.Fernando Galindo

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

La Creu Roja ha registrat un total de 310 intervencions preventives, entre els dispositius del Punt Lila i RollingAND, durant les diferents festes majors del Principat. Aquestes intervencions inclouen consultes informatives, distribució de material preventiu i la realització de tests preventius, que han estat ben acollits per la població.

El Punt Lila ha realitzat un total de 36 intervencions, de les quals 6 van ser amb menors d'edat. Les accions s'han centrat principalment en l'educació sexual, complementades amb la distribució de material preventiu com preservatius i tapa gots. S'ha observat un increment en les intervencions amb joves d'entre 14 i 17 anys, que en la majoria dels casos estaven acompanyats per un adult. 

RollingAND ha afectuat 274 intervenciions, de les quals 99 han estat tests preventius amb etilòmetre. D'aquests, el 35% eren faltes penals i el 40% no sancionables. A més, s'han realitzat 175 intervencions d'educació sanitària, amb un augment notable d'intervencions entre els majors de 30 anys, i una participació molt activa del grup de joves d'entre 18 i 24 anys, que ha estat especialment rellevant en consultes i proves.

Creu Roja ha repartit un total de 148 tapa gots, i destaca la resposta del públic en general, amb un alt nivell de participació en les activitats preventives.

tracking