Meteorologia

Nou dia de ruixats de tarda

El cap de setmana entrarà un front que generarà inestabilitat al conjunt del Principat

Mapa dels impactes de llamps caiguts ahir

Mapa dels impactes de llamps caiguts ahirServei Meteorològic Nacional

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Avui s'espera un dia molt similar al d'ahir, amb sol al matí i ruixats tempestuosos a la tarda, que principalment afectaran les valls del Valira. Una profunda pertorbació a les illes britàniques és el que provocarà un canvi en la direcció del vent a component sud-oest i propiciarà el creixement de núvols i algun ruixat. El moviment convectiu de l´aire ajudarà a dissipar el fum dels incendis que empitjora la qualitat de l´aire des de diumenge. La nit serà serena, amb temperatures agradables, apunta el servei meteorològic.

Les temperatures mínimes d'avui han baixat fins als 9 graus a 1.500 metres, 10 graus al Pas de la Casa i 15 graus a Andorra la Vella, mentre que les màximes es podran enfilar fins als 31 a la capital i els 15 graus al Pas de la Casa. El cap de setmana la inestabilitat serà la tònica general. El dissabte a la tarda entrarà un front que deixarà precipitacions generalitzades al conjunt del Principat i el diumenge aquests ruixats s'estendran al llarg del dia, amb una caiguda de fins a cinc graus en les temperatures màximes.

Els ruixats d'ahir, que van afectar sobretot el sud d'Andorra i a les crestes frontereres amb la Cerdanya, van deixar quantitats de més de 7 litres a la Borda Vidal, 3 litres al Roc de Sant Pere i mig litre a Grau Roig. 

tracking