Cultura

El FeMAP tanca la 13a edició superant el llindar dels 5.000 assistents

En aquesta edició s'han realitzat 54 concerts

Un dels concerts de la tretzena edició del FeMAP.

Un dels concerts de la tretzena edició del FeMAP.FeMAP

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP) posa punt final a la seva 13a edició amb les entrades exhaurides d'un concert a càrrec de Vespres d'Arnadí aquest diumenge al Monestir de Sant Pere de Camprodon.

Enguany s'han superat les xifres de la passada edició i s'ha incrementat la venda d'entrades un 7%. Ha estat un any de rècord perquè s'ha superat el llindar dels 5.000 assistents, malgrat que segons els agents de restauració l'ocupació hotelera d'aquest estiu al Pirineu ha estat inferior a la de l'any passat.

També s'han augmentat les pernoctacions als territoris, generant-ne més de 700 manera directa i controlada. D'aquestes, un total de 225 formen part dels lots turístics del FeMAP.

A més, ha estat l'edició més extensa fins al moment. Així, s'han pogut gaudir de 54 concerts en 40 municipis diferents del Pirineu català, Andorra i Catalunya Nord, i s'han exhaurit les entrades disponibles en 14 actuacions. 

El Principat va acollir dos concerts, el primer a càrrec del grup Phaedrus a Sant Julià de Lòria, el passat 18 de juliol; el segon, es va dur a terme al llac d'Engolasters, el 27 de juliol, i va anar a càrrec de la companyia Jota Martínez Ensemble.

També s'ha comptat amb la presència de 24 agrupacions musicals que han omplert de música les valls i territoris del Pirineu. Els 'Concerts amb Gust' i les activitats complementàries als concerts també han tingut una molt bona rebuda per part del públic assistent.

Finalment, cal destacar el vessant més social del festival. El FeMAP social ha ofert 22 concerts a diferents residències d'avis, centres de salut mental i de diversitat funcional. Una iniciativa que aposta i garanteix un servei a aquells col·lectius que tenen un accés més difícil a la cultura.

tracking