Estadística

El preu de les exportacions augmenta prop d'un 13% al maig

Els preus de les importacions han experimentat una variació negativa del 0,1%

Un camió amb importacions a l'interior creuant la fronteraArxiu

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Els preus de les importacions durant el mes de maig han experimentat una variació positiva del 0,5% en relació amb l’any anterior, situant-se en els 118,5 milions d'euros. Així, i segons publica aquest dilluns el departament d'Estadística, si es comparen aquestes dades amb les del mes passat, els preus de les importacions han caigut un 3%.

Durant el mateix període, a més, els preus de les exportacions (141,2 milions) s'han incrementat un 1,9% en relació amb l’any anterior, mentre que en comparació amb l'abril els preus de les exportacions han augmentat un 12,9%. En termes interanuals i segons els grups d’utilització, els preus dels béns de consum s'han incrementat un 6,9%, els preus dels béns de intermedis han baixat un 6,1% i els preus dels béns de capital han experimentat una variació negativa de 24,1%.

Si s'agafa com a referència la classificació unificada del comerç internacional, en importacions, es destaca que els preus de la majoria dels grups tenen variacions interanuals positives. En especial els preus del grup de combustibles, lubrificants minerals i productes similars, que tenen un increment del 14,1%, i la partida d'olis, greixos i ceres, d'origen animal i vegetal, amb una variació positiva de l'11,7% respecte del mateix mes de l'any anterior.

En negatiu destaquen les caigudes dels preus de la partida de begudes i tabac, que decreixen un 13,1%, i la partida d'articles manufacturats classificats principalment segons la primera matèria, amb un descens del 9,5%.

En el conjunt de zones geogràfiques, durant el mes de maig, destaca l'evolució dels preus de l'índex en matèria d'importacions provinents de França, amb un creixement interanual del 17,4% i els provinents d'Espanya amb una variació interanual negativa del 5,5%.

tracking