PROJECTE DE LLEI

La perspectiva de gènere estarà inclosa en la inversió estrangera

El recull de dades actual no permet un estudi diferenciat per sexe

El projecte de llei s’ha entrat al Consell.

El projecte de llei s’ha entrat al Consell.ARXIU

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La llei per al creixement sostenible i el dret a l’habitatge integrarà la perspectiva de gènere en la inversió estrangera. A la memòria del projecte de llei s’indica que hi ha estudis sobre el comportament de dones i homes en algunes de les qüestions relatives a les diverses matèries que tracta la futura llei que han advertit diferències, en especial en la inversió estrangera. És per això que es conclou que l’objecte d’aquest projecte de llei no és aliè a les qüestions de gènere.

En relació amb la inversió estrangera, el recull de dades no permet un estudi diferenciat per sexe, ja que no és una variable que fins ara s’hagi tingut en compte al Registre d’inversions estrangeres, indica la memòria, que afegeix que “val a dir que la majoria de les inversions estrangeres s’efectuen mitjançant persones jurídiques, cosa que dificulta esbrinar l’impacte que pot tenir per als homes i per a les dones la creació de l’impost que es contempla en el projecte i grava la inversió estrangera”.

No obstant això, s’assenyala, en virtut del mandat contingut a la Llei per a la igualtat de tracte i la no-discriminació es recollirà –en la mesura que sigui possible– la variable sexe en el marc de les sol·licituds d’autorització d’inversió estrangera, per avaluar les diferències de gènere existents en el comportament inversor de dones i homes i valorar, si escau, l’impacte de gènere de l’aplicació d’aquest impost.

tracking