SUCCESSOS

Atac d’un gos potencialment perillós a un altre al carrer de les Lloses

L’animal, que no duia morrió, va ferir un altre ca de poca consideració

Els banders en un incident la setmana passada.

Els banders en un incident la setmana passada.

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Agents del cos de banders van haver d’intervenir dilluns en un incident entre dos gossos al carrer de les Lloses d’Andorra la Vella. Dues persones estaven assegudes a la terrassa d’un bar, amb un gos de raça potencialment perillosa que anava sense morrió, quan un altre ca es va creuar davant seu i el gos potencialment perillós el va atacar, deixant-li una ferida de poca consideració. Els propietaris del gos atacat, un cadell de la raça shiba inuu, demanen justícia davant d'aquest fet, i asseguren que la persona que anava amb el ca va patir ferides. 

El propietari del gos potencialment perillós ha matisat que el seu gos, que estava lligat a la cadira, anava sense morrió, perquè li estava donant aigua per beure, va ser en aquest moment que, segons el propietari, l'altre gos, que anava sense lligar, va apropar-se bordant i va ser quan el gos potencialment perillós, en sentir-se atacat, va iniciar la baralla. El propietari també assegura que ell ha col·laborat en tot moment pagant les despeses veterinàries de l'altre ca i pagant la multa imposada pels banders, en un inici de 600 euros, però que va ser rebaixada a 180 euros per pagar de manera ràpida i també, segons indica el propietari, perquè els banders li van explicar que no hi havia una culpa directa al seu gos.

Aquest fet va provocar que els banders s’haguessin de mobilitzar al lloc de l’incident. Els agents van obrir un atestat, tal com marca el protocol en aquests casos, mentre que els propietaris dels dos gossos van tancar l’incident de manera amistosa. 

La normativa sobre la tinença de gossos potencialment perillosos obliga que els cans duguin morrió i vagin lligats amb una corretja de com a màxim 1,5 metres. A més, els propietaris han de ser majors d’edat i han de rebre una formació oficial per poder ser propietaris d’un animal d’aquestes característiques. Els animalistes, a més, demanen un psicotècnic per poder tenir gossos perillosos.

La setmana passada es va produir un altre incident amb un gos potencialment perillós implicat. Va ser a l’avinguda Carlemany quan hi va haver una discussió entre dos propietaris per l’atac d’un ca potencialment perillós a un altre. La baralla entre els animals no va tenir conseqüències.

tracking