CONSELL GENERAL

La comissió d’Interior comença a treballar la llei del raonador

Després de la lectura d’esmenes, arribarà el debat en quinze dies

El raonador del ciutadà, Xavier Cañada.

El raonador del ciutadà, Xavier Cañada.Fernando Galindo

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El procés per validar la proposició de llei del raonador del ciutadà presentada pel grup parlamentari socialdemòcrata el febrer passat va començar ahir amb la lectura de les esmenes. La sessió de lectura és el pas previ al debat de les esmenes, que tindrà lloc d’aquí a uns quinze dies. Cerni Escalé, conseller general de Concòrdia i president de la comissió legislativa de Justícia, Interior i Afers Institucionals, va avançar ahir que la primera sessió va servir pes establir un “primer criteri” respecte al futur debat. Un “primer plantejament” abans d’arribar al moment en què els grups “marcaran la seva posició”.

Escalé va expressar que entre els partits hi ha “una bona entesa” entorn del curs que ha de seguir la llei. “Aconseguirem que tiri endavant”, va afegir. El líder de Concòrdia va assegurar que els punts a debatre estan relacionats amb qüestions “molt tècniques”. “És una reforma molt tècnica sobre la qual hi ha unanimitat.” Les esmenes a discussió seran les presentades pel PS, Concòrdia i Demòcrates. El març passat, el Govern ja va emetre un criteri favorable a la llei.

La proposició de llei impulsada pel PS implicaria una reunificació de la llei relativa a la institució i els diferents canvis que ha sofert (del 1998, 2010 i 2017) en un sol text que incorporaria els canvis que aporta la proposició. Es busca “consolidar la regulació” del raonador.

tracking