OBRA PÚBLICA

Treballs de millora de la coberta del santuari de Meritxell

La inversió prevista és de 195.000 euros i se’n farà càrrec Construccions Hundeka

Santuari de Meritxell.

Santuari de Meritxell.Fernando Galindo

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

El consell de ministres va adjudicar els treballs d’impermeabilització de la coberta del santuari nou de Meritxell a l’empresa Construccions Hundeka, SAU, per un import de 195.128 euros. L’objectiu és millorar la coberta del temple dissenyat pel prestigiós arquitecte espanyol Ricard Bofill, la qual presenta problemes de filtracions d’aigua que cal reparar. Una actuació que s’inicia coincidint amb el cinquantè aniversari de la instal·lació de la primera pedra del nou santuari de Meritxell. El termini d’execució previst és de 10 setmanes.

Amb l’adjudicació d’ahir s’inicien els treballs de rehabilitació d’aquest temple, que es preveuen realitzar en diverses fases i que inclouen tant la reparació d’aspectes estructurals com la millora de les instal·lacions elèctriques, sonores i altres aspectes decoratius i estètics.

D’altra banda, l’Arxiu Nacional commemora a través de les xarxes socials el 50è aniversari de la benedicció i col·locació de la primera pedra del nou santuari de Meritxell. El 8 de setembre del 1974, dos anys després de l’incendi que va destruir l’església de Santa Maria de Meritxell (8 de setembre del 1972), es va col·locar la primera pedra del nou santuari. La publicació Andorra Magazine es va fer ressò de l’esdeveniment i li va dedicar tres pàgines, en què hi havia una petita crònica i els discursos de les autoritats d’aquell dia. Des de l’Arxiu Nacional es conserven moltes imatges de l’esdeveniment, que corresponen al Fons Fèlix Peig. El gener del 1975 van començar les obres i el nou santuari es va inaugurar el 1976.

tracking