INCLUSIÓ

Centre per tractar l’envelliment de persones amb discapacitats

Mandicó anuncia la pròxima obertura a l’octubre d’un nou centre de dia especialitzat

La directora general, Celine Mandicó, durant el discurs inaugural.

La directora general, Celine Mandicó, durant el discurs inaugural.FPNSM

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

La Fundació Privada Nostra Senyora de Meritxell va donar ahir el tret de sortida al nou curs escolar amb un acte que va destacar per la presentació d’una conferència titulada Ciutats per a totes les persones: avançant cap a entorns més humans, intel·ligents i accessibles, acte que va ser aprofitat per la directora general, Celine Mandicó, per anunciar la pròxima inauguració d’un centre de dia dedicat a l’envelliment de les persones amb discapacitat, un projecte que la fundació portava temps preparant i que es preveu obrir a l’octubre.

Mandicó va donar alguns detalls sobre aquest nou espai. “Pròximament, inaugurarem el nou centre de dia i amb això podrem desenvolupar el nostre programa EnvActiu, adreçat a les persones en procés d’envelliment”, va explicar. Aquest projecte té com a objectiu oferir a les persones del nostre centre un lloc on participar en activitats adaptades i estimulants, amb diverses sales pensades per a les seves necessitats. A més, la directora general va destacar que no hi haurà cap limitació de capacitat i que totes les persones ateses per la fundació tindran accés al servei.

“El centre de dia de la fundació serà un espai transversal”
Celina Mandicó, Directora general

Un dels aspectes més innovadors del centre serà la seva transversalitat, ja que també acollirà persones que participen en altres serveis de la fundació. “Serà un espai flexible, interactiu i amb capacitat per integrar totes les intervencions d’estimulació dels usuaris”, va recalcar Mandicó.

El centre estarà ubicat a les instal·lacions de la mateixa fundació i la seva obertura, prevista per a l’octubre, representarà un nou pas endavant en l’atenció a les persones grans amb discapacitat al país.

“No hi ha intel·ligència en una ciutat si no està humanitzada”
Yolanda de la Fuente, Divulgadora científica
 

En l’acte inaugural del nou curs escolar, la catedràtica de treball social Yolanda de la Fuente va destacar la importància de dissenyar ciutats amigables amb tothom, fent especial èmfasi en la necessitat de posar les persones al centre de qualsevol projecte urbanístic. A més, Imma Tomás, representant de l’Associació d’Usuaris, Familiars i Representants Legals, va agrair l’oportunitat de compartir aquestes reflexions, posant en valor la importància de l’accessibilitat i la inclusió en aquests espais.

tracking