Sensibilització i prevenció

Sortida per a la gent gran a la Rabassa per promoure l’autoprotecció

L'objectiu és traslladar informació d'interès a aquest col·lectiu

La sortida de la gent gran que ha tingut lloc aquest dimarts a la Rabassa.

La sortida de la gent gran que ha tingut lloc aquest dimarts a la Rabassa.Govern d'Andorra

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El departament de Protecció Civil i Gestió d'Emergències, juntament amb la Creu Roja Andorrana i amb la col·laboració de Naturland, ha organitzat una sortida a la Rabassa amb la gent gran de les llars de jubilats de les parròquies d'Andorra la Vella i Sant Julià de Lòria, així com amb els usuaris del servei de teleassistència de l'entitat solidària. La sortida, a la qual han participat més d'una vintena de padrins, s'ha dut a terme a la zona del Prat de Conangle del parc.

La iniciativa, que dona continuïtat a la sortida que es va fer l'any passat amb els padrins d'Ordino i la Massana al Parc natural de la Vall de Sorteny, és una de les accions de sensibilització i prevenció que fomenta Protecció Civil prop dels col·lectius més vulnerables. L'objectiu és traslladar informació d'interès que permeti a la gent gran incrementar la seva autoprotecció i gaudir de les activitats que realitzen a l'aire lliure amb seguretat.

Precisament, abans d'iniciar la caminada, tècnics de Protecció Civil han repassat els principals consells a tenir en compte a l'hora de fer una sortida a la muntanya. Han emfatitzat la rellevància de preparar la sortida, consultar la previsió meteorològica i el perill dels incendis, planificar la ruta i adaptar-la a les condicions del grup. També s'ha recordat la importància de protegir-se del sol, de portar calçat i roba adaptada, aliments i beguda i un dispositiu mòbil carregat que serveixi per donar una alerta si escau. I, finalment, s'ha volgut insistir en el fet de renunciar a la sortida en cas d'adversitat o d'accident.

A més, durant la sortida, que s'ha dut a terme també amb personal de la Creu Roja, un guia de Naturland ha apropat a la gent gran informació d'interès sobre la fauna, flora i la geologia de la zona. L'excursió, que s'emmarca en el projecte de divulgació de consells de seguretat dirigits a la gent gran de cada parròquia tant a la temporada d'hivern com d'estiu, ha finalitzat amb un petit refrigeri per a tots els participants.

El cap d'Àrea de Planificació i d'Emergències de Protecció Civil, Eduard Vergara, ha manifestat que, davant la bona acollida del projecte, l'any vinent es preveu organitzar una nova sortida en una altra vall del país. "Tenint en compte els participants en aquesta sortida i en la de l'any passat, ja han participat en l'activitat padrins d'Ordino, de la Massana, d'Andorra la Vella i de Sant Julià de Lòria. Així doncs, l'any vinent tenim la voluntat d'organitzar una excursió per a la gent gran de Canillo, d'Encamp i d'Escaldes-Engordany", ha destacat.

Per la seva part, la cap de l'Àrea social de la Creu Roja Andorrana, Anna Arias, ha afirmat que "des de la Creu Roja valorem molt favorablement la resposta que ha tingut la sortida d'enguany. A més de promoure l'autoprotecció, aquestes activitats tenen un impacte molt positiu en el benestar emocional dels padrins, ja que permeten socialitzar, gaudir de la natura i sentir-se actius". "És molt gratificant veure com la gent gran respon amb entusiasme. Estem compromesos a continuar oferint noves oportunitats que fomentin la seva autonomia i participació", ha afegit.

tracking