PREGUNTA PARLAMENTÀRIA

La direcció del SAAS té dedicació exclusiva i no cobra hores extres

La ministra indica que Meritxell Cosan únicament pot fer guàrdies a l’hospital

Meritxell Cosan i Marcos Gutiérrez.

Meritxell Cosan i Marcos Gutiérrez.Fernando Galindo

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

La ministra de Salut, Helena Mas, exposa en la resposta escrita a una pregunta parlamentària de la consellera general d’Andorra Endavant Noemí Amador que la directora general del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS), Meritxell Cosan, i el director assistencial, Marcos Gutiérrez, tenen dedicació exclusiva i que no perceben remuneració complementària per les hores extraordinàries que puguin fer. Tampoc ho fan el director econòmic, Lluís Buendia, i la directora d’infermeria, Laura Bernada. La parlamentària sol·licitava a la pregunta el detall de l’organigrama de càrrecs de responsabilitat del SAAS, amb els noms de qui ocupa cada funció –que se li adjunta– i, en segon terme, si els càrrecs de la parapública tenen dret a tenir una consulta externa, si alguns ocupen diferents càrrecs directius i el salari base i els complements que perceben. Els sous no s’inclouen a la resposta, que indica a la parlamentària que pot consultar al ministeri la graella salarial del personal.

La resposta assenyala que els càrrecs de responsabilitat poden tenir una consulta externa si compleixen els requisits de la normativa de professions titulades i de centres sanitaris i sempre que l’activitat que duguin a terme a fora no entri en competència amb la que desenvolupen al SAAS. Meritxell Cosan té una clàusula d’exclusivitat que limita la seva pràctica de la ginecologia a les guàrdies a l’hospital. Marcos Gutiérrez també ha cessat en les funcions de metge d’atenció primària i d’urgències.

Tant els directius com els càrrecs intermedis estan ocupats tots per una persona amb l’excepció del doctor Josep Estrada, que és cap de pediatria perquè va guanyar un edicte el 2014 i se li ha anat renovant, i també és responsable assistencial de consultes externes en superar un procés de selecció intern el 2022.

tracking