Política

El PS vol que s’inclogui la llibertat religiosa en el Projecte de llei d’entitats religioses

El partit proposa que s’habilitin els recursos necessaris per a la gestió electrònica dels procediments administratius 

Els consellers del partit socialdemòcrata

Els consellers del partit socialdemòcrataFernando Galindo

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Grup Parlamentari Socialdemòcrata ha presentat 12 esmenes al Projecte de llei qualificada del Registre d’entitats religioses i consideren que el títol del text hauria d’incorporar el concepte de “Llibertat religiosa” amb l’objectiu de no deixar-la exclosa, “ja que el registre només és un instrument jurídic que emana d’una llei de llibertat religiosa i està al seu servei”. El PS també vol que s'inclogui un article on s'especifiqui que l'Estat garanteix el dret fonamental a la llibertat religiosa i de culta, que és reconeguda a la Constitució, perquè asseguren que les creences religioses no són motiu de discriminació davant de la llei. A més es demana que s'afegeixi un altre article on s'especifiquin els drets que té qualsevol persona respecte a la llibertat religiosa i de culte.

El partit també aposta per introduir al text del projecte de llei aspectes com el seguiment del funcionament de les entitats inscrites vist que “la llei preveu la cancel·lació d’ofici del registre als deu anys per inactivitat”, així com un article sobre la publicitat del Registre atenent la matèria regulada que afecta l'exercici els drets i les llibertats de les persones. Els socialdemòcrates sol·liciten que la llei compti amb un apartat sobre acords i convenis de cooperació entre el Govern i esglésies, confessions i comunitats religioses. 

Així mateix, es proposa una disposició on es detalli que, en un any des de l’entrada en vigor de la llei, s’habilitin els recursos necessaris per a la gestió electrònica dels procediments administratius reglats, sobretot per a les sol·licituds amb signatura electrònica que s’han d’entregar per inscriure’s al registre i la conservació de la documentació pel seu emmagatzematge mitjançant mitjans electrònics, incidint en el compliment de la Llei 10/2019, del 15 de febrer, de modificació del Codi de l'Administració de la utilització de les noves tecnologies, de l'arxiu electrònic de documents i el sistema de gestió documental. 

Finalment, els socialdemòcrates exposen la necessitat de crear un arxiu dels expedients annexes al Registre per a cada una de les entitats inscrites amb tots els documents produïts per a realitzar la inscripció, així com canviar el redactat del text quan es fa referència a “data de fundació de la religió” per “data d’establiment de la religió a Andorra”.

tracking