Comunicat

El COA nega l'existència d'una 'caixa B'

L'entitat defensa que tots els comptes estan auditats

Façana de la seu del Comitè Olímpic Andorrà (COA), a l’avinguda Tarragona.

Foto: Fernando Galindo

Façana de la seu del Comitè Olímpic Andorrà (COA), a l’avinguda Tarragona. Foto: Fernando GalindoFernando Galindo

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Comitè Olímpic Andorrà (COA) ha publicat un comunicat a través de la xarxa social Instagram en el que nega l'existència d'una 'caixa B' ni "comptabilitat paral·lela" assegurant que tots els comptes estan auditats. Segons la publicació del COA, l'organisme presenta anualment els seus comptes auditats al Govern, tal com estipulen les normatives vigents, a més informen que la darrera auditoria data el 19 de juny del 2024 i es va presentar a l'assemblea el 27 de juny del 2024. 

El comitè reacciona a la notícia publicada pel Diari sobre el prop d'un milió d'euros que acumula assegurant que el patrimoni és "un conjunt unificat que es reflecteix en els comptes anuals que es presenten a l'assemblea i a Govern". A més han remarcat que el Comitè Olímpic Internacional (COI) du a terme una auditoria cada quatre anys, i que per part del COA els comptes s'auditen de manera anual d'acord amb els estatuts. Segons han comunicat, "el Govern només finança les despeses esportives específiques de les delegacions que participen en esdeveniments esportius internacionals".

D'altra banda, respecte a la informació de les acreditacions, el Comitè Olímpic Andorrà ha remarcat que la demanda d'acreditació per part d'Anna Achón es va tramitar davant el Comitè Organitzador qui la va rebutjar per estar fora de termini. 

tracking