BALANÇ

Els bombers fan 80 intervencions a la muntanya els mesos d’estiu

Els membres del grup de rescat i l’infermer van haver de participar en 66

Un rescat del GRM aquest estiu.

Un rescat del GRM aquest estiu.ARXIU

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El grup de rescat de muntanya (GRM) ha realitzat un total de 80 intervencions durant els mesos d’estiu del 2024. D’aquestes intervencions, 66 han requerit la participació dels membres del grup i de l’infermer de la unitat sanitària, i 14 han sigut gestions telefòniques relacionades amb els rescats per part dels operadors de la unitat de control central operatiu. L’any passat es van registrar un total de 68 intervencions, sense tenir en compte les gestions telefòniques, fet que suposaria que, aquest estiu, les intervencions que han requerit els membres del grup han estat dues menys que el 2023.

Entre el 15 de juny i el 15 de setembre, els professionals del GRM han dut a terme cinc recerques de persones que s’havien perdut o desorientat, 38 evacuacions de senderistes que han patit algun incident a la muntanya, com pot ser una fractura o una indisposició, i 23 intervencions relatives a esports d’aventura. La resta, 14, són les gestions telefòniques. Aquestes consisteixen en assessorament a senderistes en el medi muntanyenc que s’han desorientat o que necessiten algun tipus d’ajuda que no requereix la intervenció al lloc, i el cos de bombers les registrarà a partir d’aquest estiu.

Finalment, i pel que fa a les dades generals de tot l’any, des del dia 1 de gener fins al 15 de setembre el grup de rescat de muntanya ha realitzat un total de 112 actuacions.

tracking