Justícia

La Fiscalia no recorre l'absolució de Carine Montaner i el cas queda arxivat

La consellera general va ser processada per revelació de secrets per la denúncia de Ferran Costa

Carine Montaner a la sortida de la seu de la Justícia en quedar absolta el juliol passat

Carine Montaner a la sortida de la seu de la Justícia en quedar absolta el juliol passatFernando Galindo

Publicat per
Andorra la Vella 

Creat:

Actualitzat:

Carine Montaner ha quedat definitivament absolta en la causa judicial que es va iniciar per la denúncia de Ferran Costa. La Fiscalia no ha presentat recurs contra la sentència de la Sala Penal del Tribunal Superior que va dictar l'absolució de la líder d'Andorra Endavant el 25 de juliol passat i el cas queda arxivat, segons ha informat Montaner. 

La consellera general ha manifestat que no reclamarà cap indemnització ni a la Fiscalia ni a Costa pels danys i perjudicis que ha patit per la causa judicial. Carine Montaner ha assegurat que el procediment li ha costat milers d'euros però que "vull girar pàgina". 

Montaner va ser jutjada per la querella que Costa va presentar contra ella per revelació de secrets, difamació i calúmnies per haver fet pública la remuneració que cobrava qui era llavors president del grup parlamentari liberal. El fiscal general, Xavier Sopena, va demanar va demanar dos anys de presó condicional i dos d’inhabilitació per a la consellera general per revelació de secrets en el judici celebrat el juny passat. Sopena va assegurar que estava d'acord amb la finalitat de transparència en els sous dels càrrecs públics però al·legar que les dades que havia fet públiques la presidenta d'Andorra Endavant les va aconseguir "de manera il·lícita".

tracking