EDUCACIÓ

L’evolució humana dona el tret de sortida a la Universitat d’estiu

Espot va inaugurar l’esdeveniment lloant la tasca reflexiva que s’ha desenvolupat

El paleontòleg José María Bermúdez de Castro, ahir.

El paleontòleg José María Bermúdez de Castro, ahir.Fernando Galindo

Publicat per
Andorra la VElla

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La 40a Universitat d’estiu i tardor d’Andorra va arrencar ahir al Centre de Congressos d’Andorra la Vella amb la primera de les quatre conferències que es portaran a terme enguany. L’encarregat d’obrir la jornada va ser el paleontòleg José María Bermúdez de Castro, amb la ponència titulada Claus essencials de l’evolució humana. En aquesta es van tractar diferents temes com, per exemple, com ha arribat la humanitat fins a l’actualitat o com s’ha arribat a una tecnologia tan avançada com la que es posseeix avui dia. En aquesta edició l’esdeveniment gira al voltant de la temàtica humanitat i evolució de la vida amb l’objectiu de reflexionar sobre com ha estat l’evolució humana i cap a on es dirigeix l’espècie en el futur.

El cap de Govern, Xavier Espot, va oferir el discurs abans de l’inici de la conferència, que va servir per inaugurar l’esdeveniment. Entre altres premisses, Espot va lloar la tasca reflexiva que ha desenvolupat aquesta activitat. “Al llarg d’aquestes quatre dècades d’història, la Universitat d’estiu i tardor ha comptat amb la participació de destacats representants dels àmbits científic, acadèmic i cultural”, va dir el mandatari demòcrata en el seu discurs, que va afegir que “l’equilibri entre els diferents perfils professionals, sectors i posicions ideològiques sempre ha afavorit una anàlisi i reflexió d’ampli espectre sobre el tema escollit”. El cap de Govern també va comentar que els quatre investigadors del programa d’enguany aportaran “més lucidesa que ens ajudarà a relativitzar temes que han preocupat l’ésser humà” i que al “llarg de les jornades tindrem l’oportunitat d’aprofundir en aquests experts”.

Va acompanyar el cap de Govern el ministre d’Educació, Ladislau Baró, qui davant dels mitjans de comunicació va declarar que en aquesta Universitat d’estiu “es parlarà des de diferents perspectives i diferents punts de vista”.

Avui s’ofereix un nou col·loqui, el qual es titula La humanitat davant els límits del planeta, i l’impartirà Frédérique Chlous, professora d’antropologia i directora general delegada de recerca, expertesa, valorització i ensenyament al Museu Nacional d’Història Natural de París, a més de ser la presidenta del comitè científic de l’Agència Francesa de la Biodiversitat (OFB).

Les dues conferències restants tindran lloc dilluns i dimarts vinent. La primera s’anomena Els humans moderns: present i futur i serà a càrrec de Salvador Macip, director dels Estudis de Ciències de la Salut de la Universitat Oberta de Catalunya, i la segona és Humanitat i univers: paràmetres per a la vida i l’exploració, que serà explicada pel divulgador científic Carlos Briones.

tracking