Tribunals

La sentència del 'cas BPA' es retarda fins al juliol del 2025

La resolució s'havia de fer pública el 31 d'octubre d'enguany 

La seu de la Justícia.

La seu de la Justícia.Fernando Galindo

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

La sentència de la causa “causa BPA” es donarà a conèixer el 15 de juliol del 2025 a la una del migdia, així ho ha notificat aquest matí el Tribunal de Corts. La sentència, que en un primer moment s’havia de fer pública el 31 d’octubre d’enguany, ha estat ajornada per la dificultat de la causa examinada, la gravetat i la complexitat de l’estudi dels delictes objecte de la mateixa i el volum de les presents actuacions.

El magistrat ponent del Tribunal de Corts, Enric Anglada, ha afegit en la providència comunicada aquest migdia a les parts intervinents, altres motius que han impossibilitat mantenir la previsió inicial, i és que pel bon funcionament del Tribunal de Corts els magistrats redactors de la sentència també han de participar en la celebració d’altres judicis, donada la circumstància d’incompatibilitats d’altres magistrats per formar sala. 

El judici va quedar vist per sentència el 8 de novembre del 2023, després de gairebé dos anys i mig des de la primera jornada de vista oral, el 14 de juny del 2021. Tot va començar el 10 de març del 2015, quan la FinCEN dels Estats Units va emetre la nota que va provocar la intervenció, per part del Govern, de la Banca Privada d'Andorra, entitat de la qual eren màxims accionistes dels germans Higini i Ramon Cierco.

En termes judicials, la intervenció del banc va fer sorgir diverses derivades i la primera que va arribar al Tribunal de Corts va ser la relacionada amb el presumpte blanqueig de capitals provinents d’actes delictius de l’organització que liderava l’empresari xinès Gao Ping.

tracking