ENERGIA

Arrenca el desmuntatge de l’alta tensió entre Encamp i Grau Roig

FEDA retira l’antiga línia per alliberar diversos espais públics i privats

Alcobé, Mas i Moles a Grau Roig.

Alcobé, Mas i Moles a Grau Roig.FEDA

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Forces Elèctriques d’Andorra (FEDA) va iniciar ahir els treballs de desmuntatge de la línia d’alta tensió que connecta Encamp i Grau Roig. Les tasques duraran entre quatre i cinc mesos, motiu pel qual els 17 quilòmetres que es retiraran no estaran enllestits fins a principi del 2025.

S’ha començat pel sector de més altitud, el de Grau Roig, i progressivament s’anirà baixant perquè els treballadors no pateixin les baixes temperatures de l’hivern en aquesta zona. Aquesta línia no funcionava des de l’any passat, després que FEDA posés en funcionament una nova línia amb més capacitat transportadora. L’objectiu de retirar l’antiga línia, que data dels anys quaranta, és el d’alliberar diversos espais públics i privats i allunyar la línia dels nuclis urbans.

El director general de FEDA, Albert Moles, va explicar que les obres conclouen el compromís de la companyia des que es va definir en el pla sectorial d’infraestructures energètiques la necessitat de substituir l’antiga línia per donar resposta a les necessitats de subministrament elèctric del país, per exemple per a la calefacció elèctrica i la mobilitat.

tracking