Medi Ambient

Experts de l'AR+I intercanvien experiències amb altres països en matèria de gestió forestal

Un moment de la conferència anual de l'European Forest Institute.

Un moment de la conferència anual de l'European Forest Institute.AR+I

Publicat per
Andorra la Vella 

Creat:

Actualitzat:

Andorra Recerca i Innovació, ha pres part aquesta setmana, com a punt focal d'Andorra, a la conferència anual de l'European Forest Institute, que ha tingut lloc a la ciutat de Bonn. En aquesta ocasió els experts de l'AR+I han pogut votar i participar sobre temes tan importants com les direccions estratègiques del 2025 en matèria forestal europea.

Alguns dels temes més destacats durant la conferència anual han estat el paper de la recerca per ajudar a prendre decisions rellevants en el futur o la millora del compromís de la societat per reduir els impactes del canvi global als boscos i potenciar la seva cadena de valor de cara a estendre la seva resiliència ecològica i socioeconòmica.

Des de l'AR+I valoren que aquesta conferència permet intercanviar experiències amb altres països en matèria de gestió forestal. Precisament, una de les conclusions científiques ha estat la importància d'encaminar als boscos a la diversitat específica i funcional. També, s'ha evidenciat que és important treballar en la capacitat d'un bosc per superar una pertorbació i adaptar-se a les noves condicions ambientals. Aquest fet està íntimament relacionat amb les masses mixtes (més d'una espècie arbòria al bosc). Finalment, es vol millorar la cadena de valor dels productes forestals, invertint més en el bosc.

tracking