LA CATALANA REIVINDICA LA CUINA DEL PRINCIPAT
Reconeixement per a Carme Ruscalleda
La xef catalana Carme Ruscalleda va ser guardonada ahir amb l’Andorra Taste Award
La xef catalana Carme Ruscalleda va ser guardonada ahir amb l’Andorra Taste Award, un premi que reconeix la seva distingida trajectòria professional que l’ha portat a ser la primera dona a aconseguir set estrelles Michelin. Amb el guardó, Ruscalleda s’emporta també un bocí d’Andorra representat en una escultura de l’artista del país Nerea Aixàs, que un any més ha reunit l’essència de les muntanyes en un bloc de guix gravat amb xicoies.
Fent les coses “a la meva manera”, Ruscalleda ha aconseguit convertir-se en una figura referent en la preservació del receptari popular a través de la innovació i la creativitat. Defensora del producte de proximitat i de temporada, ha posat en valor que “a Andorra hi ha cultura, caràcter i singularitat. S’hi ha de bussejar i portar-ho a l’excel·lència”. De fet, la xef va reivindicar que “la cuina és la postal amable del país: la gent pujarà a menjar-se Andorra i la seva cultura”.
A banda de l’entrega del guardó, el matí de la segona jornada professional va acollir les ponències dels xefs Carles Gaig (Gaig, Espanya), Søren Selin (AOC, Dinamarca), Raül Balam (Moments, Espanya) i Ricard Camarena (Ricard Camarena Restaurant, Espanya). A la tarda es van celebrar les taules rodones L’inici de la Nova Cuina Nòrdica i Cuina de borda. Les ponències de Jean-Rémi Caillon (Alpage, França) i Andrea Tumbarello (Ristorante Don Giovanni, Andorra) van tancar la jornada.