POLÍTICA

Andorra Endavant proposa prohibir que els consellers generals rebin sous dels seus partits

Proposen que els consellers generals rebin el seu salari i les dietes a través del Consell General

AE en una sessió del Consell General.

AE en una sessió del Consell General.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Andorra Endavant ha fet públiques mesures que vol impulsar per modificar el reglament del Consell General.  

La primera reforma del partit de Carine Montaner és prohibir que els consellers generals rebin salaris o dietes directament des dels seus partits i que ho facin a través del Consell General. Aquesta proposta es fa "amb l'objectiu de garantir una distribució justa i transparent de les retribucions", segons explica el comunicat. Les dietes de desplaçament només seran abonades amb la justificació i l'aprovació de la Sindicatura, assegurant que aquestes es corresponguin a despeses reals i justificades.

La segona mesura és que cap conseller general es pugui presentar amb la seva empresa a concursos públics durant el mandat. La reforma es vol aplicar "per prevenir el tràfic d'influències i evitar possibles conflictes d'interès".

El comunicat dicta que les propostes "són una resposta clara a les necessitats d'assegurar una major transparència i integritat en el funcionament del Consell General, i reflecteixen el compromís d'Andorra Endavant amb la bona governança i la lluita activa contra l'amiguisme i el tràfic d'influències".

tracking