CAÇA

Tanca una Setmana de l’isard marcada per les inclemències del temps

La boira, la pluja i el vent han fet que sigui impossible caçar en algunes zones

Un isard a la muntanya

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Una setmana de l'Isard "passada per aigua". Aquesta ha estat la valoració inicial del president de la Federació de Caça i Pesca, Josep Maria Cabanes, que ha explicat al Diari com les inclemències del temps han dificultat la tasca dels caçadors. El vent, la boira i les "pluges torrencials" han estat els principals enemics dels caçadors, que en algunes zones del país van estar "3 dies sense poder sortir a caçar" a causa de les condicions climàtiques, ha explicat Cabanes.

El balanç oficial de quants exemplars s'han capturat estarà llest la setmana vinent, però Cabanes va aventurar que, segons la seva opinió, aquest any hauran caigut uns "130 o 140 animals" sobre els 202 disponibles. Tanmateix, aquesta xifra és només una estimació i Cabanes ha puntualitzat que els caçadors encara poden reclamar alguna captura més fins aquest vespre, ja que tenen fins demà per registrar-la i la xifra podria ser superior a les estimacions.

Si es compleixen els pronòstics del president de la Federació, la setmana quedaria bastant per sota de les xifres que són habituals. Normalment, queden "15 o 20 anelles per tancar, però tenint en compte els 3 dies sense poder sortir a caçar, aquest any podrien ser 60 o 70", ha acabat Cabanes.

tracking