PANTALLES I INFANTS

El ministeri vol afinar l’ús i la formació tecnològica a les aules

Educació presentarà aviat el pla digital en ensenyament superior per reflexionar-hi

Uns pares portant els seus fills a l’escola.

Uns pares portant els seus fills a l’escola.Fernando Galindo

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Un nou curs escolar i la tecnologia a les aules tornen a ser el centre del debat. Enguany mestres i alumnes tornaran a utilitzar aquest recurs per aprendre i sembla que els pròxims anys també serà així. De totes maneres, el ministeri vol fer una revisió del seu funcionament. Educació té la intenció de presentar aviat el pla digital en ensenyament superior per reflexionar i si cal millorar l’ús que se’n fa. No ha transcendit quan es farà públic, però el que es busca és fer una anàlisi sobre com els aparells digitals s’estan utilitzant, si aquesta és la millor eina per desenvolupar els continguts, quines han de ser les hores de dedicació i les consultes que s’hi fan.

“Els estudiants han d’estar formats per ser competents al mecat”Josep Anton Bardina, Secretari d’estat d’Educació

“Un dels punts que es presentaran en el pla digital serà un procés de reflexió de la utilització de les tecnologies a l’aula”, revela el secretari d’Estat d’Educació, Josep Anton Bardina. Un dels aspectes, per exemple, que es volen revisar és si l’iPad encara és l’eina més efectiva per aprendre, d’ençà que es va introduir arran del Pla estratègic per a la renovació i millora del sistema educatiu andorrà (Permsea). “Cal que fem una reflexió per veure si l’iPad és l’eina que ara s’adequa al desenvolupament curricular de l’escola o si podem tindre en convivència diferents eines. Un iPad, un portàtil, un Chromebook o altres coses que ens puguin donar la mateixa resposta que tenim ara”, descriu Bardina en referència que en aquell moment es va optar per aquest dispositiu perquè s’optimitzaven millor les bateries.

Des d’Educació defensen que no es pot donar l’esquena a la tecnologia perquè “no podem educar ciutadans del demà, si on els tocarà viure serà en aquesta societat”, declara Bardina. El secretari d’Estat assegura que els estudiants han de tenir una formació en pantalles perquè “puguin ser competents en aquest mercat”, ja que la “competència digital hi és i no marxarà”. A més, manifesta que formar és “la finalitat d’una escola”.

tracking