CAÇA

La setmana de l'isard tanca amb 169 captures

Suposa el 83,66% de les captures disponibles

Un isard a la muntanya

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La setmana de la caça de l’isard s’ha tancat aquest diumenge 22 de setembre amb un total de 169 controls de captura d'isards, és a dir, el 83,66% del pla de caça permès per aquest any que era de 202 exemplars. El percentatge és lleugerament inferior al registrat l’any passat, però amb xifres similars a altres anys. La concentració d’activitat s’ha focalitzat els primers dies. L’activitat va començar el passat diumenge 15 de setembre i ha tingut inscrites 671 persones caçadores.

A més, i per segon any consecutiu, durant la setmana de l’isard també s’han iniciat els plans de caça de muflons i cabirols amb l’objectiu de regular les espècies, tenint en compte el creixement de la cabana. En aquest cas, s’han realitzat un total de 3 controls de muflons abatuts i 6 controls de cabirols.

Els Cos de Banders ha treballat sobre el terreny per assegurar que l’activitat es desenvolupés amb normalitat. També, per garantir la seguretat d’aquelles persones que han anat a la muntanya i no eren coneixedores de l’activitat. Al llarg dels set dies, el Cos de Banders ha constatat dues infraccions, per les quals s’han obert atestats que es troben en fase d’instrucció, per una possible infracció a la Llei de la caça. El Cos de Banders atribueix el correcte desenvolupament de la setmana a la coordinació i tasca del cos, així com el respecte a la normativa per part dels caçadors.

tracking