Assemblea General a Nova York 

Andorra se suma al Pacte per al Futur de les Nacions Unides

Espot destaca que el Principat vol participar en una solució per als grans reptes des de la igualtat i la cooperació

Xavier Espot ahir a Nova York a la Cimera del Futur

Xavier Espot ahir a Nova York a la Cimera del FuturSFG

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El cap de Govern, Xavier Espot, va intervenir ahir a la sessió plenària de la Cimera del Futur, que se celebra a Nova York en el marc de la setmana de treball de la 79a Assemblea General de les Nacions Unides, convocada per reforçar la cooperació internacional i accelerar els esforços per complir els compromisos internacionals, adoptar mesures concretes per fer front als nous reptes i aprofitar les noves oportunitats, segons informa el Govern. Andorra s’ha adherit al document final “Un Pacte per al Futur” que recull el compromís d’adoptar mesures i cooperar per abordar els reptes globals i construir un futur més just, sostenible i inclusiu.

Espot va destacar en el discurs davant els mandataris mundials el compromís del país a avançar en els grans reptes del planeta com el desenvolupament sostenible, la lluita contra el canvi climàtic, la pau i la seguretat internacionals, la tecnologia i la innovació, la cooperació digital, la joventut i les generacions futures, i la transformació de la governança mundial. El cap de Govern es va referir al multilateralisme per remarcar que "és fonamental per afrontar aquests reptes universals, adaptar els mecanismes de seguretat i lluitar contra les desigualtats per construir un futur millor per a les noves generacions", indica el comunicat.

El canvi climàtic ha estat considerat per Espot com "la crisi més urgent dels nostres temps, requerint acció immediata, cooperació incondicional i compromisos ferms" i ha afegit que les conseqüències "són devastadores" i que la transició cap a una economia verda "no és una opció, sinó una necessitat". El cap de l'executiu ha reclamat la necessitat de regular el desenvolupament tecnològic amb criteris ètics i inclusius per assegurar que ningú quedi enrere en la revolució digital.

Xavier Espot ha participat abans de la sessió del plenari a la taula rodona sobre el futur digital i s'ha referit al canvi de paradigma en la manera de treballar i de viure provocat per la revolució digital, als riscos i les oportunitats d'aquesta transició i a la necessitat de treballar per a un futur digital universal i accessible, exposa el Govern. 

tracking