POLÍTICA

Andorra s’adhereix al Pacte per al futur de les Nacions Unides

Espot destaca que el país vol participar en una solució per als reptes des de la igualtat

El cap de Govern durant la participació en la Cimera del futur.

El cap de Govern durant la participació en la Cimera del futur.Govern d'Andorra

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

El cap de Govern, Xavier Espot, va intervenir dilluns en la sessió plenària de la Cimera del futur, que se celebra a Nova York en el marc de la setmana de treball de la 79a Assemblea General de les Nacions Unides. Aquest esdeveniment al més alt nivell va ser convocat pel president de l’assemblea, Philemon Yang, per reforçar la cooperació internacional i accelerar els esforços per complir els compromisos internacionals, adoptar mesures concretes per fer front als nous reptes i aprofitar les noves oportunitats. Andorra s’ha adherit al document final Un Pacte per al Futur, que recull el compromís d’adoptar mesures i cooperar per abordar els reptes globals i construir un futur més just, sostenible i inclusiu.

Així, Espot es va comprometre davant dels mandataris mundials a avançar en els grans reptes del planeta com el desenvolupament sostenible, la lluita contra el canvi climàtic, la pau i la seguretat internacionals, la tecnologia i la innovació, la cooperació digital, la joventut i les generacions futures, i la transformació de la governança mundial. Tal com va afirmar el cap de Govern, el multilateralisme és fonamental per afrontar aquests reptes universals, adaptar els mecanismes de seguretat i lluitar contra les desigualtats per construir un futur millor per a les noves generacions.

Espot es va referir al canvi climàtic com la crisi més urgent del nostre temps, requerint acció immediata, cooperació incondicional i compromisos ferms. Les conseqüències són devastadores, va dir, i va afegir que la transició cap a una economia verda “no és una opció, sinó una necessitat”. També va incidir en la necessitat de regular el desenvolupament tecnològic amb criteris ètics i inclusius per assegurar que ningú quedi enrere en la revolució digital.

tracking