Institucions

El raonador del ciutadà organitza un concurs literari de relats i microrelats per a joves

La convocatòria es tanca el 22 de novembre 

El raonador del ciutadà, Xavier Cañada.

El raonador del ciutadà, Xavier Cañada.Fernando Galindo

Publicat per
Andorra la Vella 

Creat:

Actualitzat:

El raonador del ciutadà, Xavier Cañada, organitza la primera edició del concurs literari de relats i microrelats sobre els drets humans, en el que podran participar tots els estudiants de segona ensenyança, batxillerat i formació professional matriculats en qualsevol dels tres sistemes educatius del país.

Els objectius del concurs són el foment de la defensa dels valors dels drets humans i la promoció de la creativitat literària entre els estudiants dels tres sistemes educatius del país, i pretén tenir periodicitat anual.

En aquest sentit, Cañada considera que "els joves, com a protagonistes principals del present i sobretot del futur del país, han de conèixer i saber defensar els drets humans i la importància dels seus valors com a eix fonamental de qualsevol societat ben fonamentada".

Així, les obres han d'estar relacionades amb qualsevol dret recollit a la Declaració Universal dels Drets Humans i han de presentar-se abans del divendres 22 de novembre, a les 15 hores.

Les categories dels relats i microrelats, que es poden consultar a les bases del concurs que es troben penjades a la pàgina web del raonador del ciutadà, són tres: categoria Mare Teresa de Calcuta (microrelat, primer i segon curs de segona ensenyança o equivalents); categoria Nelson Mandela (microrelat, tercer i quart curs de segona ensenyança o equivalents); i categoria Martin Luther King (relat, batxillerat i formació professional o equivalents).

A més a més, cada categoria tindrà un primer i segon premi més el regal de dos llibres. En el primer cas, el primer i segon premi seran dos xecs regal de 200 i 100 euros respectivament; en la segona categoria els xecs regal seran de 300 i 200 euros; i en la tercera seran de 400 i 300 euros.

El veredicte del jurat i el lliurament de premis es farà públic el Dia internacional dels drets humans, el proper 10 de desembre del 2024, al vestíbul del Consell General.

tracking