Sanitat

El servei de salut mental del SAAS ha atès 3.000 adults durant el 2023

La xifra equival al 4,2% de la població major de divuit anys del país

Presentació de la campanya de salut mental

Presentació de la campanya de salut mentalCEsteve

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

3.043 persones majors de divuit anys han estat ateses pel servei de salut mental del SAAS durant el 2023. Aquesta xifra equival al 4,2% de la població major de divuit anys del país. En el cas dels menors, el SAAS n’ha atès 998, és a dir, un 7,9% de les persones incloses en aquest grup de població. L’atenció en qüestió s’ha d’entendre d’una manera àmplia: des d’una visita única a visites recurrent, periòdiques.

Les dades les ha donat avui la ministra de Salut, Helena Mas, durant la presentació de la nova campanya de salut mental. La campanya es començarà a difondre el mes vinent, coincidint amb la celebració del mes de la salut mental (el dia 10 d’octubre és el Dia Mundial de la Salut Mental).

S’ha volgut elaborar una campanya “senzilla, clara, directa i global” que es dirigeixi a tota mena de col·lectius per “trencar el tabú” entorn de les patologies de salut mental i “parlar-ne obertament, sense por”. ‘Que la salut mental sigui tabú és una bogeria’ és l’eslògan principal de la campanya, que es difondrà a través de diversos suports: plataformes transmèdia (audiovisuals, digitals...), autobusos, adhesius, marxandatge, etc.

tracking