Economia

L'IPC es redueix fins a l'1,7%

La inflació se situa en els nivells més baixos dels últims anys

habitatge

Els preus dels habitatges han baixat segons l'IPCFernando Galindo

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Els preus han tornat a baixar al setembre. I ho fan fet de manera molt notable amb una caiguda fins a l'1,7%, segons l'indicador avançat interanual que publica Estadística aquest matí. L'Índex de Preus al Consum (IPC) se situa quatre dècimes per sota de l'indicador de l'agost, que va ser de 2,1%, i segueix la tendència de reducció de tot el 2024. La xifra del setembre marca els nivells més baixos dels últims anys i contrasta amb el 6,1% d'inflació que hi havia en acabar el mateix mes l'any passat.

Estadística indica que la inflació s'ha reduït per l'evolució dels preus del transport i l'habitatge, aigua, gas, electricitat i altres combustibles. I el que ha tingut un comportament a l'alça han estat els articles de vestit i calçat.

L'IPC avançat dels països veïns també disminueix en relació a l'agost. A Espanya la xifra és del 1,5%, que representa un descens de vuit dècimes en comparació al mes anterior, i a França la inflació queda en un 1,2%, el que suposa sis dècimes menys que l'indicador de l'agost.

tracking