Cossos especials

La policia es forma en muntanya amb la guàrdia civil i la gendarmeria

Els tres policies andorrans amb els agents de la guàrdia civil i la gendarmeria

Els policies andorrans a l'escola de formació de la guàrdia civil a JacaSFP

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Tres agents del gurp de muntanya de la policia han fet al setembre una estada al Centro de Adiestramientos Específicos en Montaña (CAEM) de la guàrdia civil a Jaca, a l'Aragó, juntament amb la guàrdia nacional republicana de Portugal. Cada grup ha donat a conèixer com s'organitza, les tasques que fan i el funcionament i ha exposat com investiguen els accidents de muntanya, segons informa la policia. 

L'estada ha servit perquè per primera vegada un policia del Principat faci el curs internacional d'iniciació en actuacions en muntanya i zones de difícil accés que imparteixen els especialistes espanyols, destaca el cos de seguretat andorrà. La formació ha començat aquesta setmana al mateix centre i durarà un mes. 

La policia informa a més que dos agents del grup d'intervenció tècnica han seguit a França el curs de la gendarmeria nacional per obtenir el certificat elemental de muntanya. La formació s'ha fet a Pierrefite-Nestalas, al departament dels Alts Pirineus durant dues setmanes, impartida per especialistes de la secció d'alta muntanya de la policia francesa i correspon al mòdul d'estiu, després que haguessin completat al març el d'hivern. 

El servei d'ordre destaca que l'objectiu és dotar als policies de coneixements teòrics i pràctics per intervenir amb la màxima seguretat a la muntanya i saber calcular els riscos que comporten els desplaçaments en un entorn exigent i complex. Els dos agents han rebut la distinció que acredita que han completat el curs. 

tracking