Intel·ligència artificial

Més de 200 persones acudeixen a la Jornada Empresa 2024 per aprofundir els coneixements sobre la IA

La trobada, organitzada per Andorra Telecom, ha tingut lloc a l'ArtHotel

Un gran número d'assistents durant la ponència

Un gran número d'assistents durant la ponènciaFernando Galindo

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

La Jornada Empresa 2024, organitzada per Andorra Telecom, ha aplegat a més de 200 persones de diferents empreses que han acudit a l'ArtHotel per endinsar-se en el món de la intel·ligència artificial (IA), així com per conèixer els seus usos, advertir dels perills i desmentir molts mites sobre aquesta eina que "és imparable", segons ha qualificat l'enginyer de Software d'Andorra Telecom, Eric Risco. "Les empreses han de perdre-li la por per intentar provar coses. Han de veure què és el que sap fer bé, què és el que sap fer més o menys bé i què és el que realment fa molt bé per poder implementar-ho en el seu dia a dia" ha declarat el també ponent, que ha focalitzat la seva ponència en les diferents utilitats de la IA. Per la seva banda, el director de l'oficina digital d'Andorra Telecom, César Marquina, ha revelat que la temàtica de la jornada pretén "aportar aquest coneixement, aquest pragmatisme, perquè les empreses de qualsevol sector, la puguin utilitzar".

El director general d'Andorra Telecom, Jordi Nadal, ha donat la benvinguda als assistents, destacant la importància d'esdeveniments com aquest per impulsar la innovació en el teixit empresarial andorrà. Seguidament, han tingut lloc la ponència 'Analítica avançada i intel·ligència artificial: casos d'ús en diferents indústries', a càrrec del responsable d'Analítica Avançada i Data Sicence de Sanofi CHC Digitat, Jordi Escayola, qui ha destacat la prudència necessària en la implementació de la IA, assenyalant que "el 80% d'aquests projectes no sobreviuen el primer any".

Concloent la jornada ha estat Risco amb la ponència 'Més enllà del hype: Casos pràctics de l'intel·ligència artificial amb impacte', centrada a definir la IA com una eina clau que està en un punt d'inflexió tecnològica, destacant la seva complexitat i el repte que suposa implementar-la en una organització. Així doncs, també ha respost dubtes sobre la ciberseguretat, incitant als pares a ensenyar als fills l'eina. "De fet, jo ho estic fent amb la meva filla. Intento crear una consciència sobre les 'deepfakes', fent exemples banals, i també vaig intentar que vegi una utilitat a poder crear coses creatives amb coses que poden semblar més quotidianes" ha explicat. Per la banda de les empreses, Risco ha destacat que, en comptes de preocupar-se pels ciberatacs mitjançant la IA, haurien "d'utilitzar-la per frenar els seus atacs o intentar detectar-los abans".

Demanat pel paper divulgador d'Andorra Telecom en el procés de la intel·ligència artificial, Marquina ha explicat que, tant en l'àmbit intern com extern, s'aniran resolent tots els dubtes dels empresaris a mesura que es vagin detectant els interessos concrets. Per la part de les qüestions més tècniques, la companyia ja té a disposició gestors per resoldre els neguits o puguin assessorar en la utilització de la IA durant els primers passos.

D'altra banda, Mariquna ha destacat la importància dels casos pràctics presentats durant la jornada, ja que "han nascut de la necessitat de negoci, no han estat els tècnics que han proposat les solucions, sinó que, amb el coneixement, s'han pogut resoldre els casos". Finalment, el director de l'oficina digital d'Andorra Telecom ha esmentat que, per a les petites empreses que volen començar a implementar la IA, han de conèixer la problemàtica i la necessitat per cercar, posteriorment, la solució que es pot aportar i la que es busca. "Segurament, aquí es necessitarà un assessorament que altres empreses et poden oferir. Però des d'Andorra Telecom el donem sense haver d'entrar formalment en un servei com a tal" ha conclòs.

tracking