Internacional

Tor defensa la diversitat lingüística i cultural a la Francofonia

La ministra també ha expressat la preocupació pels conflictes armats vigents

Intervenció de la ministra Imma Tor a la Conferència ministerial de la Francofonia

Intervenció de la ministra Imma Tor a la Conferència ministerial de la FrancofoniaAlex THARREAU/OIF

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La ministra d'Afers Exteriors, Imma Tor, ha participat avui a la 45a conferència ministerial de la Francofonia, on ha reafirmat la necessitat de respectar la diversitat lingüística i cultural tot promovent el multilingüisme, “pilar fonamental de la francofonia”. I ha afegit que Andorra dona suport als projectes que tenen per objectiu promoure la llengua francesa i la diversitat lingüística. Durant la seva intervenció, Tor també ha expressat la preocupació pels conflictes armats vigents, que seran condemnats a la resolució que es preveu adoptar a la Cimera de la Francofonia.

La Conferència ministerial de la Francofonia ha donat llum verda, amb el suport d’Andorra, a la incorporació de Ghana i Xipre com a membres de ple dret de l’Organització Internacional de la Francofonia (OIF), dos països que fins ara tenien l’estatus d’observadors. Així mateix, s’ha atorgat el rol d’Estats observadors a Angola, Xile, la Polinèsia Francesa, així com al Land alemany de Saarland i a la província canadenca de Nova Escòcia. 

La ministra Tor ha mantingut una trobada bilateral amb Martine Biron, ministra de Relacions Internacionals i Francofonia del Quebec (Canadà), amb qui ha acordat enfortir les relacions, en especial, en l’àmbit cultural. Andorra participarà de nou el proper novembre al festival Cinemania que se celebrarà a Montreal. A més, Andorra i el Quebec han acordat reforçar el programa de mobilitat per a joves, que, des del 2021 ha permès a 7 estudiants de la regió fer estada al Principat.  

Un cop finalitzada la Conferència ministerial, la ministra Imma Tor ha visitat el 'Village' de la Francofonia que mostra les facetes artístiques i culturals dels territoris que tenen en comú el francès com a llengua de comunicació i l'stand d'Andorra a la fira.

tracking