Economia

Visita del Govern i la Cambra a Luxemburg per conèixer el model de zona franca d’alt valor afegit

L'objectiu és veure sobre el terreny com funciona un projecte que ja està en funcionament.

La delegació andorrana que s'ha traslladat a Luxemburg

La delegació andorrana que s'ha traslladat a LuxemburgCCIS

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Una representació andorrana encapçalada pel president de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d'Andorra, Josep Maria Mas, i la ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol, s'ha desplaçat a Luxemburg per descobrir el model luxemburguès de zona franca d'alt valor afegit.

L'objectiu és conèixer sobre el terreny com funciona un projecte que ja està en funcionament. Durant la visita d'aquest dijous han estat acompanyats pel director general del Luxemburg High Security Hub, Philippe Dauvergne.

El projecte andorrà de zona franca d'alt valor afegit es va començar a promoure el 2016 a iniciativa de la Cambra i a demanda del sector. A hores d'ara s'està impulsant de nou aquesta proposta per valorar-ne la viabilitat i analitzar quin és el marc legislatiu que cal desenvolupar perquè sigui una realitat. La voluntat és avançar en la proposta amb l'objectiu que se'n pugui valorar la viabilitat l'any vinent.

A part de Mas i Marsol, la delegació andorrana la completen el secretari d'Estat d'Empresa, Diversificació Econòmica i Innovació, Marc Saura; la directora de la Cambra, Sol Rossell; l'expresident de la Cambra, Miquel Armengol, i la segona secretària de l'Ambaixada d'Andorra a Bèlgica, Països Baixos i a Luxemburg i Missió d'Andorra a la UE, Laura Contreras.

tracking