VIGILÀNCIA POLICIAL A LA FRONTERA

El control del contraban creix amb sis gendarmes a l’Ospitalet

Molné sosté que s’inspeccionen els locals per detectar activitat il·lícita

Ester Molné, ministra d’Interior i Justícia.

Ester Molné, ministra d’Interior i Justícia.Fernando Galindo

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

La vigilància dels traficants al Pas de la Casa s’intensifica amb la suma de sis gendarmes fixos a l’Ospitalet. Així ho va anunciar la ministra d’Interior i Justícia, Ester Molné, que va assegurar que el control a la frontera no s’ha desatès mai: “En funció de les necessitats, enviem un increment de patrulles. Siguin patrulles de duana, siguin patrulles de policia.” Molné també va recordar que fa temps que es va establir una nova fórmula de vigilància: les patrulles mixtes, “conformades per un policia i un duaner francès”.

Ara, aquest tipus d’equips augmentarà: “A partir d’aquest octubre tindrem la sort de tenir sis gendarmes fixos a l’Ospitalet. Això permetrà disposar de més patrulles mixtes. Aquesta vegada formades per policia andorrana i gendarmeria francesa. Aquest reforç només pot significar la millora de tota aquesta situació de contraban.”

Pel que fa a la persecució de l’activitat il·lícita d’alguns comerços (que venen més cartons de tabac dels permesos), la titular d’Interior i Justícia va indicar que el Govern actua correctament fent les inspeccions necessàries: “Es fan controls i investigacions. I quan una investigació determina que un local ha sigut còmplice en aquestes activitats, se sanciona el comerç per la via que toqui, sigui l’administrava o la penal.”

Cal recordar que durant l’estiu l’activitat dels passadors al Pas de la Casa ha estat intensa.

tracking