BENESTAR DELS JOVES

Formació als docents en salut mental per ajudar els alumnes

Govern vol que els mestres puguin reconèixer possibles problemes psicològics

La psiquiatra i ponent Montserrat Dolz saluda el ministre d’Educació, Ladislau Baró.

La psiquiatra i ponent Montserrat Dolz saluda el ministre d’Educació, Ladislau Baró.Fernando Galindo

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

La salut mental com un dels reptes principals del sector educatiu. Aquest va ser el missatge que va traspassar de l’acte d’inauguració del curs escolar. En el seu parlament, el ministre d’Educació, Ladislau Baró, va dir que des del ministeri s’impulsaran formacions perquè els docents tinguin eines per abordar els problemes psicològics de l’alumnat. “Tot i que les escoles no han de tenir un paper sanitari, entenem que han de comptar amb un cert coneixement per poder comprendre mínimament el que passa”, va explicar Baró.

Baró a l’acte d’inauguració del curs.

Baró a l’acte d’inauguració del curs.Fernando Galindo

“Les escoles han de comptar amb un cert coneixement per entendre el que passa”Ladislau Baró, Ministre d’Educació

La salut mental és un problema que afecta cada cop més gent, especialment els més joves. Això genera una “preocupació creixent” al sector educatiu, que per aquest motiu vol impulsar mesures per ajudar els alumnes que puguin tenir problemes de salut mental.

Per parlar del tema, l’acte va comptar també amb una ponència sobre benestar escolar a càrrec de la doctora Montserrat Dolz, cap de l’àrea de salut mental infantil i juvenil de l’Hospital Sant Joan de Déu.

“No és que estiguem més malalts, però sí que hem perdut la capacitat de resistir”Montserrat Dolz, Psiquiatra infantil

Dolz va parlar sobre les eines existents per enfortir-se mentalment i va destacar que amb el problema de la salut mental “no és que estiguem estem més malalts, però sí que hem perdut la capacitat de resistir” per culpa de la sobreprotecció, va dir la psiquiatra. Per aquest motiu, Dolz va fer una crida a “desvetllar-nos” i afrontar els problemes.

El benestar mental va relacionat amb els resultats acadèmics. “Un infant o un jove en una situació de benestar, capacitat i motivació inexorablement mostrarà les seves millors versions i habilitats”, va concloure Dolz.

tracking