Política

Montaner critica que es destinin 545.000 euros al pla de comunicació sobre l'acord amb la UE

La líder d'AE destaca que el Govern ha contractat una empresa de Barcelona "investigada judicialment per un frau electoral" 

Carine Montaner

Carine MontanerFernando Galindo

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Carine Montaner assegura que estan "sorpresos per l'elevat cost de la campanya de comunicació sobre l'acord d'associació amb la Unió Europea" que arribarà a 545.213,58 euros, segons figura en la resposta del Govern a una pregunta de la presidenta del grup parlamentari d'Andorra Endavant. I critica que "el Govern es preocupi més del màrqueting de la seva imatge que de l'impacte real que tindrà l'acord sobre l'economia andorrana" i afegeix que el pressupost dedicat "al màrqueting diu molt de l'acció i les prioritats del Govern".

L'executiu exposa en la resposta publicada al Butlletí del Consell General que fins al setembre s'ha executat un pressupost de 419.863,38 euros per a la comunicació o organització de les reunions informatives de l'acord, pel qual s'ha pagat a 33 empreses, "31 de les quals són operadors andorrans i dos són forans".  El Govern explica que es preveu a més una despesa de 125.450,20 euros per a la producció de la campanya informativa que començarà a la Fira d'Andorra la Vella, que s'abonarà a una dotzena d'empreses, de les quals onze són del país. I detalla que el més de mig milió d'euros correspon a les despeses per la creació d'una estratègia de comunicació, a la gestió de les xarxes socials, a la producció de contingut per a les xarxes socials, a les millores a la web, a la realització i edició de vídeos i càpsules informatives i a la compra d'espais publicitaris en els mitjans d'Andorra per difondre les reunions.

Montaner afirma que el que més preocupa a la formació que lidera "és que la campanya que té l'objectiu de convèncer els andorrans dels beneficis de l'acord i promoure el vot afirmatiu en el referèndum s'ha encarregat a una empresa de Barcelona, AMT, investigada judicialment per un frau electoral vinculat a la Federació Catalana de Futbol". I destaca que aquesta empresa rep 171.000 euros pels serveis contractats pel Govern.

La líder d'Andorra Endavant afirma que aquests recursos "haurien estat millor destinats a encomanar diversos estudis d'impacte per part de gabinets jurídics i econòmics especialitzats" per avaluar "millor" els efectes de l'acord sobre la societat andorrana. 

tracking