RESPOSTA PARLAMENTÀRIA

Govern es gastarà 1,2 milions a comunicar l’acord amb Europa

Despeses de comunicació de la consulta i per la seva celebració

Riba i Espot en una reunió de poble sobre la UE.

Riba i Espot en una reunió de poble sobre la UE.Fernando Galindo

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Una partida de 545.313 euros el 2024 i una de 704.442 el 2025. En total, 1.249.755 euros. Són els diners que el Govern es gastarà en campanyes de comunicació del referèndum sobre l’acord d’associació amb la Unió Europea i en la seva organització. Així es desprèn de la resposta per escrit publicada ahir al Butlletí Oficial del Consell General del secretari d’Estat per a les Relacions amb la Unió Europea, Landry Riba, a les preguntes del conseller general d’Andorra Endavant, Marcos Monteagudo, sobre els treballs de comunicació relacionats amb l’acord d’associació.

En la resposta s’indica que, pel que fa al pressupost executat per a l’exercici del 2024, el 25 de setembre del 2024 l’import total executat era de 419.863,38 euros per a la comunicació de l’acord d’associació o l’organització de reunions informatives del pacte. Aquest import ha estat satisfet a 33 empreses, 31 de les quals són operadors andorrans i dos són forans. A banda d’aquests crèdits ja executats, i que preveuen bona part de la producció de la campanya informativa que s’inicia amb la Fira d’Andorra la Vella, el Govern té pendent d’executar 125.450,20 euros a 12 empreses més, de les quals 11 són andorranes, i s’arriba a una previsió de tancar l’any 2024 amb una despesa total de divulgació i comunicació de 545.313,58 euros.

Les despeses corresponen a la creació d’una estratègia de comunicació, a la gestió de les xarxes socials, a la producció de contingut per a les xarxes socials, a les millores a la pàgina web, a la realització i l’edició de vídeos i càpsules informatives, a la redacció, el disseny i la impressió de materials divulgatius, a l’organització de reunions informatives i a la compra d’espais publicitaris en els mitjans de comunicació del país per fer difusió d’aquestes reunions, cosa que comporta la producció de creativitats, falques de ràdio i anuncis de televisió.

Pel que fa al 2025, l’import que es preveu incloure en el projecte de pressupost que el Consell General haurà d’aprovar és, per a la celebració de la consulta i per a accions d’informació i de comunicació, de 702.442,50 euros.

La presidenta d’Andorra Endavant, Carine Montaner, va reaccionar a la resposta parlamentària i va assegurar que estan “sorpresos per l’elevat cost de la campanya de comunicació sobre l’acord d’associació amb la Unió Europea”. Va criticar que “el Govern es preocupi més del màrqueting de la seva imatge que de l’impacte real que tindrà l’acord sobre l’economia andorrana”.

tracking