ACTE D'INAUGURACIÓ DEL CURS ACADÈMIC

Obres a la fàbrica Reig a finals de curs

Els treballs per ampliar la universitat s’han endarrerit pels canvis en el projecte

Edifici de l’antiga fàbrica de tabacs Reig.

Edifici de l’antiga fàbrica de tabacs Reig.Fernando Galindo

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Es desencalla el projecte d’ampliació de la Universitat d’Andorra (UdA) a l’antiga fàbrica Reig. Així ho va deixar caure el cap de Govern, Xavier Espot, durant l’acte d’inauguració del curs acadèmic 2024-2025, i més tard va desgranar el ministre d’Educació i Universitats, Ladislau Baró, que va posar de data límit per a l’inici de les obres el final del curs escolar, que acaba el juny del 2025. Una demanda que el rector de l’UdA, Juli Minoves, va tenir present en el seu discurs inicial.

Espot durant l’acte d’inauguració, ahir.

Espot durant l’acte d’inauguració, ahir.Fernando Galindo

“Cal una universitat amb instal·lacions dimensionades a la seva realitat”Xavier Espot, Cap de Govern

“La ciutadania demana una universitat en què les instal·lacions estiguin dimensionades a la seva realitat, cosa que farem amb el projecte d’ampliació en curs”, va apuntar el cap de Govern, recollint el guant que prèviament li havia llençat Minoves en remarcar la “necessitat d’ampliar l’espai de docència” del centre universitari. En aquest sentit, més concret amb les dates va ser el titular de la cartera, que també va exposar els motius de l’endarreriment. “S’està acabant tota la fase tècnica preinici d’obres, que és bastant complexa, i hi ha hagut alguns canvis”, va indicar Baró davant de la premsa, i va afegir que “el rector va estar en contacte amb els equips tècnics que han elaborat el projecte i va plantejar la necessitat de fer-hi algunes modificacions, que va consultar amb Govern i ens vam posar d’acord”.

“S’està acabant la fase preinici d’obres, que és complexa, i hi ha hagut alguns canvis”Ladislau Baró, Ministre d’Educació i Universitats

Baró també va tractar una altra demanda d’ampliació de l’UdA, en aquest cas de la residència. “Ho direm properament, però estem parlant amb la universitat i també amb el comú de Sant Julià perquè una part de l’edifici de l’Hotel Pol estigui dedicat a residència d’ús universitari”, va dir.

“La universitat té una clara necessitat d’ampliar el seu espai de docència i residència”Juli Minoves, Rector de l’UdA

L’acte d’inauguració del curs al centre de congressos de la capital va comptar amb els parlaments d’Espot, Minoves i el copríncep episcopal, Joan-Enric Vives –acompanyat pel bisbe coadjutor–, i es van mostrar diverses dades, entre les quals l’augment –lleuger– dels alumnes, que passen dels 675 del curs anterior als 682 d’aquest any o el pressupost, que es va situar al voltant dels 4,5 milions d’euros.

tracking