Dia de la Hispanitat

L'ambaixador espanyol a Andorra reclama més cooperació transfronterera

Pérez-Desoy ha refermat el compromís de treballar amb el Govern en favor de l'acord d'associació 

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L'ambaixada espanyola a Andorra ha celebrat aquest dijous un avançament del Dia de la Hispanitat, la festa nacional d'Espanya que se celebra cada any durant el dia del 12 d'octubre. L'acte ha comptat amb autoritats del país, com el cap de Govern, Xavier Espot, o el síndic general, Carles Ensenyat; així com l'ambaixador espanyol a Andorra, Carlos Pérez-Desoy Fages. L'ambaixador ha articulat un discurs amb motiu de la Festa Nacional d'Espanya, pel qual ha destacat la cooperació transfronterera duta a terme entre els dos països, però també ha demanat "anar més lluny". Més de 500 persones han acudit a la celebració, que ha tingut lloc a Sport Hotel Hermitage & Spa de Soldeu.

Pérez-Desoy ha mencionat la col·laboració duta a terme entre els cossos policials dels dos estats, una cooperació que ha definit com que "cada cop és més intensa". L'ambaixador ha fet referència al conveni de lluita contra la delinqüència i l'ha definit com que "aporta el seu granet de sorra al manteniment de l'alt nivell de seguretat d'Andorra". També ha ressaltat les diferents activitats dutes a terme en terreny formatiu entre la Policia d'Andorra, la Guàrdia Civil i la Policia Nacional en àmbits com la violència de gènere, el tràfic de persones, la lluita contra el tràfic de drogues i el contraban; el control d'armes i explosius, la policia científica o les tècniques de rescat de muntanya. Alhora, ha posat èmfasi en la importància d'haver arribat a un acord amb el Conveni de cooperació en matèria de prevenció, extinció d'incendis i salvaments.

El diplomàtic també ha tingut paraules per parlar sobre la cooperació entre territoris i comunitats autònomes, així com amb institucions, com la Comunitat de Treball dels Pirineus o les reunions hispano- franco-andorranes de sanitat animal i fitosanitària. Tot i això, l'ambaixador ha afirmat que en matèria de cooperació "cal anar més lluny perquè els reptes són molts". En aquest sentit, l'espanyol s'ha referit que cal fer més en protecció del medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic; la millora dels serveis com la sanitat o l'educació; la protecció civil; les infraestructures o la lluita contra la despoblació al Pirineu, ha precisat Pérez-Desoy, que ha afegit que també hi ha "molts altres afers que afecten els ciutadans d'ambdues bandes de la frontera, com és el cas de l'Acord internacional sobre l'estació elèctrica d'Adrall, sobre el qual estem treballant intensament".

D'altra banda, l'ambaixada espanyola ha refermat i reiterat el compromís de treballar amb el Govern en favor de l'acord d'associació amb la Unió Europea "en benefici dels ciutadans andorrans", ha declarat Pérez-Desoy.

tracking