INFRAESTRUCTURES

Tret de sortida a les obres del nou vial de Sant Julià de Lòria

L’inici dels treballs força el comú al tancament definitiu de l’Espai Benestar

El perímetre tallat

El perímetre tallat

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

El comú de Sant Julià de Lòria tanca definitivament l’accés a l’Espai Benestar a conseqüència de l’inici ahir de les obres corresponents a la fase 1 del túnel de Rocafort del vial lauredià. Els treballs de protecció començaran a la zona sud amb l’objectiu de tenir-ho tot a punt abans de l’inici de les obres del túnel.

Així doncs, l’Espai Benestar es tancarà per minimitzar qualsevol incidència derivada dels blocs en moviment a la canal i vessant durant les diferents fases de les obres. En aquest sentit, cal recordar que aquest espai era un dels que es preveia que estarien afectats per la construcció del nou vial.

L’inici dels treballs arriben després que el Govern adjudiqués a principis de setembre la instal·lació de les proteccions del vessant de muntanya adjacent al futur túnel de Rocafort per prop de dos milions d’euros. De fet, aquest túnel és el tram pendent que permetrà cloure la desviació total del trànsit fora del centre de la parròquia i s’espera que estigui enllestit totalment el 2027. El darrer tram de la desviació s’ha dividit en dues fases constructives: les proteccions de vessant i el túnel. L’objectiu és reforçar la seguretat enfront de la caiguda de blocs rocosos d’aquesta zona.

tracking