LLEI ÒMNIBUS

Espot veu “marge de maniobra” en la inversió estrangera

Hi ha mesures amb un abast de negociació “important”, no sent així la cessió de pisos

Xavier Espot a la recepció d’ahir de l’ambaixada espanyola.

Xavier Espot a la recepció d’ahir de l’ambaixada espanyola.Fernando Galindo

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El cap de Govern, Xavier Espot, es va mostrar obert a poder adoptar algunes mesures que el teixit empresarial, en especial les de la Confederació Empresarial Andorrana (CEA), els ha posat sobre la taula. “Entre no poder-ho acceptar tot i no acceptar res, hi ha un terme mitjà”, va comentar el mandatari demòcrata, que creu que “hi ha propostes que són molt lògiques, que estan raonades i en què jo crec que hi ha un marge de negociació important”. Una d’aquestes és la que el dia anterior va avançar el ministre portaveu, Guillem Casal, sobre apujar el llindar per considerar una inversió estrangera, que passaria del 25% al 49%. “Del percentatge de capital estranger a partir del qual es pot considerar una inversió estrangera o no, crec que aquí hi ha marge de maniobra”, va apuntar Espot.

“Veig més complicat que es retardi l’aplicació de la disposició relativa als pisos buits”
Xavier Espot, Cap de Govern 

Tanmateix, Espot es va refermar en la més polèmica de totes, la de la cessió forçosa de pisos buits. “Retardar l’aplicació de la disposició relativa als pisos buits ho veig més complicat, perquè al final la urgència de la situació farà que no puguem dir que això ho farem d’aquí a cinc anys”, va indicar el cap de Govern, que va afegir que “aquella persona que està esperant poder tenir accés a un pis de lloguer a preu assequible el que no pot fer és esperar cinc anys a començar a veure els efectes de les mesures”. D’igual manera, el líder demòcrata va recordar que no poden acceptar totes i cadascuna de les propostes d’esmenes, per dos motius: el primer, perquè algunes “són incompatibles entre si”, i, en segon lloc, perquè “si les acceptéssim, desvirtuaríem completament el projecte de llei que volem tirar endavant, que té una finalitat molt concreta, que és garantir una oferta de lloguer a preu assequible”.

En aquest sentit, Espot va indicar que la seva voluntat no és fer canviar d’opinió a les associacions perquè “a ningú se li escapa que aquesta llei els afecta a interessos sectorials”. No obstant això, de les reunions mantingudes al llarg d’aquestes setmanes amb totes les empreses constructores i immobiliàries que van firmar el manifest en contra de la llei, va voler desmentir que aquestes no estiguin anant bé. De fet, va apuntar que el clima i el tarannà de les reunions estan sent “molt positius i constructius”, amb un alt component “d’escolta activa, però també de molta sinceritat, tant per un costat com per l’altre”, va dir.

Una d’aquestes reunions es va celebrar ahir en un esmorzar amb la junta directiva de l’Empresa Familiar Andorrana (EFA).

tracking