Treball

Interior incrementa els controls i les inspeccions per la possible allau d'immigrants

Argentinos en Andorra ha detectat que estan arribant moltes persones buscant feina

Xavier Espot i Ester Molné avui al jurament d'una nova promoció de la policia

Xavier Espot i Ester Molné avui al jurament d'una nova promoció de la policiaSFGA/C.Esteve

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

El ministeri d'Interior està reforçant els controls d'immigrants i les inspeccions sobre el terreny "per detectar situacions anòmales o persones que es trobin al territori andorrà il·legalment". És una de les mesures que la ministra Ester Molné ha anunciat que s'estan implementant davant la previsió d'una allau d'estrangers a la recerca de feina, especialment procedents d'Argentina.

La titular de Justícia i Interior ha manifestat després de l'acte de jurament de la nova promoció de la policia que ha mantingut una reunió amb el president de l'associació Argentinos en Andorra que li va expressar "el neguit" perquè estan arribant moltes persones procedents del seu país i això li "feia témer una allau de persones com fa dos anys". Molné ha assenyalat que davant aquesta previsió s'ha decidit reforçar els controls que es fan de manera constant des del servei d'Inspecció d'Immigració i ha afegit que també s'està tornant a difondre la informació sobre les condicions per venir a treballar al Principat. 

La ministra ha explicat que s'ha publicat com es fa fer l'any passat informació molt precisa al web d'Immigració sobre les condicions per donar permisos de residència de temporada i prorrogables, recordant que s'han canviat els requisits per poder continuar al país després d'haver treballat amb anterioritat. I ha indicat que aquesta informació s'ha facilitat a l'ambaixada d'Argentina i al consolat perquè la donin a les persones que vulguin venir a Andorra i que no facin desplaçaments amb perspectiva de poder trobar un lloc de feina. 

El director de la policia, Bruno Lasne, ha comentat que com cada any la policia "ens hem d'adaptar a l'arribada de tots aquests temporers i a partir d'aquí fem els controls que s'han de fer i redimensionarem els grups de treball al lloc on més necessari són" els agents. I ha insistit que el cos de seguretat no sap quina allau de persones sud-americanes o argentines hi haurà "i ens adaptarem a les circumstàncies que se'ns presentin en qualsevol moment".

tracking