Meteorologia

Les aurores boreals es tornen a deixar veure a Andorra

El fenomen meteorològic es va poder contemplar ahir a la nit 

L'aurora boreal vista des de la Massana

L'aurora boreal vista des de la Massana@sheilagoriss

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Les aurores boreals, el fenomen meteorològic on el cel s'il·lumina de diferents colors i que està associat als països del nord d'Europa, es va poder presenciar ahir a la nit, per segona vegada aquest any, al Principat. El cel parcialment serè, juntament amb una nit estrellada, van fer el gust dels aficionats a la meteorologia i als espectadors que contemplaven aquest fenomen rarament vist al nostre país.  

L'aurora boreal tenyint de rosa el cel del Principat

L'aurora boreal tenyint de rosa el cel del Principat@loliandphoto

El fenòmen meteorològic advers es va veure des de diferents punts del Principat, amb un color rosat molt vistós i clar. Des de la Massana i la Cortinada es van poder observar amb molta claredat. 

El fenòmen meteorològic vist des de la Cortinada

El fenòmen meteorològic vist des de la Cortinada@visualmeteo

Les aurores boreals apareixen pel vent solar i el camp magnètic de la Terra i generen uns efectes lumínics en forma d’arc i de color rosa que tenyeixen el cel i fan les delicies dels aficionats a contemplar-lo. El mateix fenomen es va poder veure el maig d'aquest any, on, igual que aquesta vegada, diverses persones van poder contemplar el cel rosat a altes hores de la nit. Fet que es podria tornar a repetir aquest cap de setmana.

tracking