CASS

El ministeri de Salut avaluarà les demandes dels psicòlegs

La ministra afirma que “posarem sobre la taula” l’augment de sessions i de tarifes

L’arrencada del partit amb la ministra i el president del BC MoraBanc.

L’arrencada del partit amb la ministra i el president del BC MoraBanc.SFG

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El poliesportiu Joan Alay va ser l’escenari ahir de la celebració del Dia Mundial de la Salut Mental sota el lema Marca’t un triple i que va comptar amb la participació de diverses entitats i representants d’administracions i institucions del país. Una jornada festiva organitzada pel SAAS i el Govern amb la col·laboració de MoraBanc que va acabar amb un partit de bàsquet i que, com cada any, tenia l’objectiu de visibilitzar aquestes malalties i trencar estigmes. En el marc de la jornada, la ministra de Salut, Helena Mas, va obrir la porta a introduir les millores reclamades pel Col·legi de psicòlegs en l’atenció coberta per la CASS. “Durant els darrers mesos, hem estat treballant en la incorporació de la neuropsicologia a la cartera de serveis, la qual serà una realitat ben aviat. Posteriorment, abordarem millores en la cartera de serveis de psicologia, com ara la possibilitat de realitzar una avaluació inicial, diferenciada del paquet actual de deu sessions més cinc sessions”, va exposar la ministra. Sobre allargar el nombre de sessions i revisar a l’alça les tarifes, va comentar que “ho posarem sobre la taula. A més, cal revisar altres aspectes, com el registre, la història clínica i els circuits de derivació, així com l’eficàcia del seu funcionament”. La titular de Salut també va manifestar que “ens agradaria que hi hagués més psicòlegs inscrits a la cartera de serveis, ja que això ens donaria més fluïdesa”.

Finalment, la ministra va assenyalar que s’està incidint en la formació en el marc del Pla de salut mental (PISMA). “Si volem aconseguir un canvi real en la nostra societat i lluitar contra l’estigma, hem d’explicar a les persones què és la salut mental i quines són les condicions associades”, va exposar Mas, tot afegint que s’està actuant en àmbits com la infermeria, els monitors de lleure o les escoles.

CUIDAR LA SALUT MENTAL A L'ENTORN LABORAL

Enguany el dia mundial s’havia focalitzat en la importància de cuidar la salut mental en l’entorn laboral i el cap de l’àrea al SAAS, Carles Mur, va reivindicar la necessitat que les empreses i els mateixos treballadors segueixin algunes pautes.”Per part de les empreses, cal promoure canvis en les infraestructures, com garantir l’accés a la llum natural, establir horaris raonables i afavorir la conciliació laboral. A més, és fonamental que tothom se senti part d’una organització i orgullós dels valors que representa”, va manifestar. Als treballadors els va instar a “treballar per viure, no viure per treballar” i a tenir hàbits saludables.

tracking