Cerimònia de jurament

Els nou agents de la 57a promoció de la policia juren el càrrec

Bruno Lasne ha reivindicat la necessitat d'augmentar els efectius

Jurament dels nous agents de la policia

Jurament dels nous agents de la policiaPolicia

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Nou agents, sis homes i tres dones, han jurat el càrrec després de superar el període de prova. Una 57a promoció que es distingeix de les anteriors, segons recull el comunicat, perquè una tercera part són dones. Un fet que ha volgut destacar el director del departament de policia, Bruno Lasne, que ha afirmat que al Cos només hi ha un 10% de dones, i ha posat com exemple les policies graduades: "Hem d’aconseguir augmentar la presència de dones policies perquè sou molt necessàries en totes les unitats i vosaltres sou les nostres principals ambaixadores per anar caminant cap a una major incorporació de la dona al Cos".

Pel director de la policia falta personal, actualment són 258, i ha fet èmfasi en la necessitat "d'arribar als 300 efectius". De moment, la 58a promoció, amb vuit agents, ja es troba en període de prova. A més, 24 persones més s'han presentat a la última convocatòria, d'on sortiran 11 agents que formaran part de la 59a promoció, que "començaran la seva formació la primera setmana de gener". Lasne també ha reivindicat la necessitat de revisar aspectes de la professió com la graella salarial, ja que "en aquest aspecte és molt difícil competir amb l'empresa privada".

Ester Molné ha anat en la mateixa direcció que Lasne i ha afirmat que es "preveuran en el pressupost noves incorporacions per al 2025". A més, "s'han començat a fer estudis de les graelles salarials i esperem que de cara a l'any que ve puguem tenir respostes".

Els nous agents celebren el seu nomenament

Els nous agents celebren el seu nomenamentPolicia d'Andorra

Per la seva part, Espot, ha animat els agents a "treballar des del rigor i la responsabilitat, des de la paciència i la constància sense perdre l'ideal de servei públic per fer front als nous reptes i realitats socials que es produeixen en un món que canvia constantment". Durant la seva intervenció el cap de Govern ha destacat "el paper fonamental" de la policia "en qualsevol societat democràtica, ja que garanteix un dels pilars més bàsics de l'estat de dret".

Sis nous agents s'incorporen al cos de la Duana

D'altra banda, el Govern ha fet públic a través d'un comunicat la incorporació de sis nous agents al Cos de la Duana, quatre homes i dues dones, en període de formació. Tots ells ho hauran de superar per poder jurar el seu càrrec i iniciar el període de prova i, un cop superat, ser nomenats definitivament. Actualment, 69 funcionaris formen part del cos de Duana, però, segons informa el Govern, es preveu obrir un nou concurs per a la cobertura de places vacants.

tracking