JUBILACIÓ

Strzoda es jubila i deixarà el càrrec a finals d’octubre

El representant del Copríncep francès ocupava el càrrec des del 2017

Strzoda, representant actual del Copríncep.

Strzoda, representant actual del Copríncep.CONSELL GENERAL

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Patrick Strzoda, el representant del Copríncep francès al Principat, es jubilarà a finals d’aquest mes. Strzoda ocupa el càrrec des del 2017 i durant aquests anys “ha aconseguit tirar endavant molts temes i dossiers rellevants”, segons va indicar ahir el síndic general Carles Ensenyat.

El representant del Copríncep va informar les autoritats andorranes de la seva jubilació fa tres setmanes i ahir es va fer pública la notícia. “Ha estat un molt bon representant. Sempre ha estimat molt Andorra i quan els andorrans anàvem a França sempre rebíem un tracte especial”, va apuntar Ensenyat.

Aquesta decisió pot portar a pensar que l’anunciada visita del Copríncep francès, Emmanuel Macron, a Andorra té data fixada, ja que Strzoda va dir fa unes setmanes que ell marxaria una vegada la visita del cap d’Estat estigués tancada. Però res més allunyat de la realitat. Segons confirma una font al Diari, només se sap amb certesa que la visita es produirà durant la primera meitat del 2025, com ja s’havia dit.

Cal recordar que el nomenament d’Strzoda com a representant del Copríncep francès es va fer oficial el 31 de maig del 2017 amb la seva publicació al BOPA. Strzoda, que va néixer el 1952 a la població de Thann, a l’Alsàcia, va substituir en el càrrec Jean-Pierre Hugues, que l’havia ocupat gairebé un any.

tracking