Enquesta

L'acord d'associació, l'habitatge i el turisme centraran l'Observatori del segon semestre

El grup de sociologia de l'ARI inicia aquest dilluns el treball de camp

El treball de recerca per a l'Observatori comença avui

El treball de recerca per a l'Observatori comença avuiAR+I

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El grup de sociologia de l'eix societat d'Andorra Recerca Innovació inicia aquest dilluns el treball de camp per a l'Observatori del segon semestre d'aquest 2024. Durant les properes dues o tres setmanes, els enquestadors d'AR+I trucaran els telèfons triats de manera automatitzada del llistat facilitat per la teleoperadora del país, de qualsevol línia donada d'alta i que pertanyi a una persona major de 18 anys. L'Observatori recull les preocupacions principals de la ciutadania i pregunta sobre temàtiques d'actualitat que des del grup de sociologia es consideren importants.

Com és habitual cada cop que es treballa en l'Observatori, es pregunta els enquestats quins consideren que són, per ordre d'importància, els tres aspectes que caldria millorar d'Andorra en l'actualitat.

Com ja s'ha fet en els darrers treballs, es dedica un apartat especial a l'acord d'associació entre Andorra i la Unió Europea. Algunes de les qüestions que s'inclouen sónn: vosté es considera molt, bastant, poc o gens informat de l'acord ja pactat i que s'ha de ratificar? Al seu parer, quins aspectes de l'acord d'associació que s'ha negociat amb la Unió Europea poden afavorir a Andorra? I quins poden tenir una incidència negativa? En quina mesura creu que aquest acord afectarà la vida de la població d'Andorra? Si ara se celebrés la consulta popular per aprovar aquest acord d'associació d'Andorra amb la Unió Europea, votaria a favor o en contra?.

Més enllà de l'acord d'associació, les enquestes també contenen unes qüestions relacionades amb l'habitatge: pot indicar el cost, aproximat, del lloguer o hipoteca del seu habitatge (en €) descomptant els subministraments (aigua, llum, calefacció)? Pot indicar quin és el percentatge (%) dels ingressos mensuals de la seva llar que destina a pagar l'habitatge? Està buscant activament un habitatge? Són algunes de les preguntes d'aquest apartat.

Aquest darrer Observatori de l'any també incorpora un apartat dedicat al turisme. Algunes de les qüestions d'aquesta temàtica són: per quin motiu creu vostè que venen els turistes a Andorra? En general, vostè fa una valoració positiva o negativa del tipus de turista que ve actualment a Andorra? En la seva vida quotidiana la presència de turistes li comporta més aviat avantatges o inconvenients?.

Des d'AR+I insisteixen que per a l'Observatori s'efectuen 750 enquestes i que de la voluntat de la ciutadania depèn que es pugui copsar de manera més o menys acurada quines són les preocupacions principals de la societat que resideix al país. També recorden que la tria del llistat de telèfons és automatitzada i que les dades recollides es tracten des de l'anonimat.

tracking