ACORD D'ASSOCIACIÓ

El PS confia que els col·legis professionals poden virar cap al sí a la UE

Baró creu que la feina de Govern és fer-los entendre que hi ha “acompanyament”

Pere Baró, President del PS

Pere Baró, President del PSFernando Galindo

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

El president del Partit Socialdemòcrata, Pere Baró, es mostra optimista amb el fet que els col·legis professionals puguin canviar el seu parer envers l’acord d’associació amb la UE, un compendi de col·lectius que ja ha mostrat públicament el seu rebuig a la possibilitat. “Entenc les seves pors, no crec que siguin pors que no toquin o siguin per un simple no”, va expressar el líder del PS en l’entrevista a Diari TV de dimarts passat, però també vol fer arribar un missatge de tranquil·litat als professionals i els empresaris liberals avisant-los que no s’hauran d’enfrontar sols a aquesta novetat provinent de l’assumpció del cabal comunitari.

Per a Baró, la resposta passa per dos aspectes. El primer, “el punt clau”, és l’acompanyament. “Se’ls ha d’explicar a totes les empreses que hi ha un acompanyament i això és feina del Govern que en aquell moment mani”, va indicar, reiterant que això és una feina independent de l’executiu que legisli en el futur i que serà més senzill que pugin al vaixell dels membres del sí “una vegada se’ls expliqui i ho vegin”. En segon terme, el socialdemòcrata creu que els períodes transitoris són l’altre element que ha de calmar els ànims negatius dels professionals liberals. “S’han negociat unes dates per poder acomodar-ho tot i crec que ho podem aconseguir”, va indicar.

“Entenc les pors, però hi haurà un acompanyament del govern que mani ”
Pere Baró, President del PS
 

En aquest sentit, el polític també creu que l’executiu que encapçala Xavier Espot també ha de reflexionar sobre el posicionament d’aquest col·lectiu. “Govern ha de fer una autocrítica si ells creuen que no se’ls ha acompanyat en el procés”, va expressar el socialdemòcrata, que també va enviar un avís a navegants pels diferents col·legis manifestant que “ells també hauran de col·laborar en la posada en marxa”. Amb tot això, el que sí que té clar Baró és que “si saben els pros i els contres de tots els arguments podran decidir millor si volen votar cap al sí o cap al no”, va dir.

Quant al sentiment majoritari del vot, el líder del PS no veu una tendència generalitzada negativa cap a l’acord. “Crec que hi ha un empat tècnic, fa uns anys potser sí que era més cap al no”, va articular el polític, que va reconèixer que “hem pecat en la manca d’informació cap a la ciutadania”. Tot i això, Baró assevera que amb la campanya de comunicació “el sí es va acostant”.

tracking