Estadística

El salari medià va augmentar fins als 2.054,62 euros a l'agost

El nombre d'assalariats era de 43.498 a l'agost

Treballadors en una obra.

Treballadors en una obra.Fernando Galindo

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El salari medià de l'agost es va situar en els 2.054,62 euros, segons les dades avançades publicades pel departament d'Estadística. Aquesta xifra suposa un increment del 6,4% respecte del mes d'agost avançat del 2023. De la mateixa manera, el salari mitjà va arribar als 2.481,6 euros, un 4% més que l'any anterior. En total, a l'agost es van registrar 43.498 persones assalariades, un 3,6% més que durant el mateix mes del 2023, mentre que la massa salarial es va situar en els 107,94 milions d'euros, una xifra que representa un increment del 7,7%.

Pel que fa a les dades definitives del juliol, el departament d'Estadística destaca que el mes es va tancar amb 43.738 persones assalariades, una variació positiva del 3,4% respecte del mateix mes de l'any anterior, en què hi va haver 42.291 persones. En aquest sentit, el sector que presenta un major creixement és el de la construcció (8,3%), mentre que el decrement més elevat correspon al sector de l'agricultura, ramaderia, caça i silvicultura (5,8%).

Pel que fa a les ocupacions amb més representació al mercat laboral, l'increment més significatiu de persones assalariades es produeix entre el personal de neteja d'oficines, hotels (cambrers de planta) i establiments similars, amb un augment del 9,1% respecte el juliol del 2023, mentre que cap de les ocupacions amb un major nombre de persones assalariades presenta una variació interanual negativa.

La mitjana de persones assalariades, d'acord amb les dades acumulades de gener a juliol del 2024, és de 45.030, un 2,8% més comparat amb el mateix període anterior. Novament, el sector que presenta un increment més destacat és el de la construcció, amb un 7,9%. En canvi, el sector que presenta un decrement més destacat és el d'agricultura, ramaderia, caça i silvicultura, amb un descens del 2,6%.

Així mateix, i segons les dades acumulades al llarg dels darrers dotze mesos, la mitjana de persones assalariades és de 44.224 persones, un 2,8% més comparat amb el mateix període anterior. Com en els casos anteriors, el sector que presenta un increment més destacat és el de construcció, amb un 6,8%. En canvi, el sector que presenta un decrement més destacat torna a ser l'agricultura, ramaderia, caça i silvicultura, amb un -2,3%.

Quant a la massa salarial, al juliol es va situar en els 111,25 milions d'euros, un 11% més respecte del mateix període anterior. En aquest sentit, el sector que presenta una variació positiva més destacable és el de transports i comunicacions, amb un 22,9%, mentre que l'únic sector que presenta una variació negativa respecte al mateix mes de l'any anterior és el de llars que ocupen personal domèstic, amb un -0,5%.

En relació amb el salari mitjà total declarat a la CASS va enfilar-se fins als 2.543,66 euros, un 7,3% en comparació amb el mateix mes de l'any anterior, mentre que el salari medià va arribar als 2.033,14 euros, és a dir, un 5,4% més respecte de l'any passat.

tracking